Indira i Slavonia band za Dan grada u Orahovici: Pogledajte što će se sve održati ove godine

Polako se nazire ono ”staro normalno”, epidemiološke mjere popuštaju, događanja i aktivnosti je sve više. Grad Orahovica i Turistička zajednica počeli su s pripremama za ovogodišnje gradske manifestacije.

Kako smo već najavili, Orahovačko proljeće, Dan grada i Dan hrvatskih blizanaca u poodmakloj su fazi priprema, a i ostale su pred vratima.

Prva ovogodišnja manifestacija bit će prepoznatljivi i sada već tradicionalni Uskrsni doručak 18. travnja, gdje će za sve građane biti pripremljen blagdanski stol prepun domaćih, slavonskih proizvoda.

Na blagdan Svetog Križa i 794. rođendan grada, 3. svibnja, uz niz sadržaja bit će održana i dva koncerta, Indire Levak i Slavonia banda.

Potom slijedi najveća gradska manifestacija, 54. izdanje Orahovačkog proljeća, tradicionalno prvog vikenda u lipnju, koje će biti prepuno, možemo slobodno reći, svega, a o glazbenim imenima se još pregovara.

Ljetne manifestacije koje se već tradicionalno održavaju pod sloganom “Ljeto nam se vratilo” ove godine zbog građevinskih radova na Jezeru na toj popularnoj lokaciji neće biti održane već će biti premještene u središte grada, odnosno gradski park, uz iznimku da Beer festa neće biti. Sajam vina i kulena, Turnir kafića i drugi sadržaji obogatit će ovogodišnju sezonu koja će, prema riječima gradonačelnika Ristera, ove godine biti i bez kupanja na orahovačkom Jezeru.

Priča će biti nastavljena u jesen Craft beer festom Udruge PAUK, zatim Čobanijadom, Fišijadom te drugu godinu za redom u suradnji s Turističkom zajednicom VPŽ festivalom vina pod nazivom “Wine not!? – wine & run”. Za kraj jeseni rezervirano je za obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba.

– Svi nekako vjerujemo u dobru epidemiološku sliku kako bismo sve ove manifestacije i aktivnosti mogli nesmetano odraditi. Bez obzira na sve, nazovimo to preprekama u organizaciji, Orahovica će i ove godine ponuditi puno toga za sve uzraste i zato pozivam sve našu turiste, domaće ljude i sve koji vole dobru zabavu da nam se pridruže na svim događajima – rekao je gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content