Izniman uspjeh učenika Osnovne škole “Vladimira Nazora” Nova Bukovica u projektu “Čitanjem do zvijezda”

“Čitanjem do zvijezda” nacionalni je projekt za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja za djecu i mlade pokrenut 2009. godine. Popularizira knjigu, načitanost, knjižnice i obrazovanje, potiče istraživački i timski rad, ali i kreativni izričaj i individualni napor. Namijenjen je učenicima srednjih škola te viših razreda osnovnih škola. Svake je godine tema projekta drukčija, a ove godine tema je “Knjiga i film”.

Nakon prijave, sudjelovanje je podrazumijevalo čitanje triju knjiga (Roald Dahl, “Vještice”, Ransom Riggs, “Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu” te Frances Hodgson Burnett, “Tajni vrt”) i gledanje njihovih filmskih adaptacija novijega datuma. Dvije su kategorije natjecanja: kviz znanja te izrada kreativnog uratka koji zastupa motive iz knjiga i filmova.

Osnovna škola V. Nazora Nova Bukovica sudjelovala je prvi puta ove nastavne godine, i to u objema kategorijama. Predstavnici su škole u kategoriji kviz: Hana Kribl – učenica 7. razreda, Kristijan Škrnički i Martina Nikić – učenici 8. razreda, dok je predstavnica kategorije kreativni uradak učenica Martina Nikić (8. razred).

Učenici su svojim rezultatima postigli izniman uspjeh te su u objema kategorijama, nakon školske i županijske razine (na kojoj su ostvarili 1. mjesto), pozvani na nacionalnu razinu ovog natjecanja koje će se održati početkom svibnja.

U projektu su sudjelovale ukupno 242 osnovne škole i 55 srednjih škola iz cijele Republike Hrvatske. Sudjelovanje u ovom projektu iziskuje mnogo rada i žrtvovanje puno slobodnoga vremena, no nagrađuje ponosom i zadovoljstvom među učenicima i mentorima.

-Čestitamo učenicima koji su izborili državnu razinu te im želimo puno sreće s pitanjima, a ponajviše da nastave hraniti želju za čitanjem te uvijek budu gladni znanja – poručili su iz škole.

(www.icv.hr, bfv)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content