Kad se mlađi slože i Vindi se pobijediti može: Virovitičke košarkašice Z-19 upisale neočekivanu pobjedu

Juniorke ŽKK Virovitice otputovale su u Varaždin na utakmicu s Vindijem ne bi li prikupili još malo dodatnog iskustva kao pripremu za kadetsku sezonu iduće godine no iz Varaždina su se vratile kao pobjednice. Virovitičanke su uvjerljivo najmlađa ekipa u ovoj konkurenciji pa je svaka nova utakmica iskustvo više iako je već prošla utakmica protiv Radosti iz Čakovca pokazala da tu “ima uja u svići” i za nešto više.

Upravo u toj utakmici, nakon što je dio starijih igračica iz raznih razloga donio odluku da ne može igrati ovo natjecanje, trener Robert Fritz promijenio je taktiku i prilagodio ju kadru koji ima na raspolaganju i očito pogodio. Cilj postavljen na početku sezone Prvenstva Regije Sjever bio je osvajanje petog mjesta što je ovom pobjedom postalo više nego dostižno.

Više prostora dobile su mlađahne Marta Leda Kalaš i Martina Sabo što je donijelo neku novu energiju. Stvorila se nova kohezija i uz sestre “Frozen” (Lana i Lucija Cindrić) plus Mia Deskar stvorila se okosnica za iznenađenja i u kadetima sljedeće sezone no vratimo se u Varaždin.

Ovako neizvjesnu utakmicu Virovitičanke već dugo nisu odigrale. Sve četvrtine završile su u egalu. Prva četvrtina 13:13, druga 14:13, treća 13:14 i završna s pobjedonosnih 17:15, odnosno 57:55 za veliko slavlje presretnih gošći.

Najefikasnija je bila Lucija Cindrić s 19 postignutih koševa, a u stopu ju je pratila Mia Deskar sa 16 postignutih koševa uz važnu tricu minutu prije kraja utakmice. Odličnu utakmicu odigrala je i Lana Cindrić koja je u svojih 14 koševa ugradila i pobjednički koš na utakmici. Svakako treba istaknuti velik broj uspješnih skokova obje seke blizanke. Značajan doprinos dale su i Martina Sabo sa 6 postignutih koševa te Marta Leda Kalaš koja se također upisala u strijelce. Iskustvo je donosila Mia Šiljković, a velika podrška nije izostala od Arijane Babić.

Trener Fritz nije mogao sakriti osmjeh s lica nakon velike pobjede.

-Kao prvo moram pohvaliti igračice jer ova pobjeda rezultat je rada, odnosno redovitijeg dolaska na treninge i sigurno će djevojkama donijeti dodatno samopuzdanje u idućim utakmicama. Pokazala je i da s pravom sljedeće sezone u kategoriji kadeta očekujemo pomak, odnosno bolji rezultat od ovogodišnjeg trećeg mjesta. Ono što veseli je i činjenica da je pobjeda ostvarena iako nas nije išao šut s linije slobodnih bacanja što dokazuje da ima potencijala za još bolje rezultate. Imamo još nekoliko utakmica, a nakon njih će trebati dobro zasukati rukave i pripremiti se za sljedeću sezonu i dobrim rezultatom ‘naplatiti’ više godina kontinuiranog treniranja.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content