MINUTE ZA TEBE Ako vidiš nepravdu, ti je ispravi

Dragi čitatelji, ove korizme pokrenuli smo emisiju “Minute za tebe” u kojima ćemo kroz naš radijski program i putem portala icv.hr širiti lijepu vijest i poruku ohrabrenja za svaki dan.

Kroz ovaj hod i promišljanje nas vodi fra Marino Kuzminski iz župe sv. Roka u Virovitici.

Hvaljen Isus i Marija!

Dragi brate i sestro,

Isus nas danas u Matejevom evanđelju upozorava na jednu zamku u koju jako lako kao ljudi upadamo. Naime, imamo divan dar od Boga, a to je da možemo spoznavati, učiti i razlikovati dobro od lošeg, korisno od nekorisnog, vrijedno od nevrijednog. Naše dare mudrosti, razuma, znanja, koje smo dobili ne koristimo baš uvijek u suradnji s Duhom Svetim od kojeg su potekli i  pristigli.

Vrlo lako i dosta često dogodi se da se ravnamo svojim ja i onda doista znamo mnogo toga i primjećujemo sve ono što je krivo i sve ono što bi trebalo promijeniti i spretno to možemo iskomentirati jedni s drugima na kavi ili kakvoj drugoj prigodi. Danas je popularno i izraditi lažni profil pa onda ostaviti i komentare i kritike drugome na “kvazi-društvenim” (ali u biti nedruštvenim) mrežama…

Sve je je to zanimljivo gledati i čuti i pročitati i lako se svatko od nas “navuče” baš na takav način življenja, ispunjen kritizerstvom koje nema nikakav konkretan plod.

Isus danas u evanđelju jasno kaže – nemojte se ravnati po njihovim djelima jer govore, a ne čine. Vežu i ljudima na pleća tovare teška nesnosna bremena, a sami ni da bi prstom makli…

Doista, lakše je živjeti u čekanju da drugi učini ovaj svijet boljim mjestom za život, jer mi ionako već imamo drugih stvari preko glave… No ipak, nema boljeg svijeta, ako sam ne krenem i ne kreneš.

Isus u biti želi reći: ako vidiš nepravdu, ispravi je i čini dobro!

Želiš biti velik i primjećen? Budi poslužitelj, a ne onaj koji gospoduje i pametuje. Jučer smo čuli što nam je činiti. Jesmo li to već danas zaboravili?

(www.icv.hr)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content