Minute za tebe: Božji zakon plod je ljubavi Božje prema čovjeku

Dragi čitatelji, ove korizme pokrenuli smo emisiju “Minute za tebe” u kojoj ćemo u našem radijskom programu i putem portala icv.hr širiti lijepu vijest i poruku ohrabrenja za svaki dan.

Kroz ovaj hod i promišljanje vodi nas fra Marino Kuzminski iz Župe sv. Roka u Virovitici.

Hvaljen Isus i Marija

Isus nije došao ukinuti Zakon i Proroke već dopuniti. Situacija je bila dosta kriva u vrijeme u kojem je Isus djelovao. Čuli smo u evanđeljima da se Isus često suprotstavlja farizejima i pismoznancima. Te dvije grupe znale su dobro pisma i zakone, ali su zbog svoje pozicije, statusa i probitka tumačili onako kako je njima odgovaralo.

I danas smo svjedoci da postoji mnogo različitih interesnih grupa koje će svojom retorikom i filozofskim pristupom sve učiniti da natjeraju mak na konac i da na kraju postignu ono što njima treba i odgovara.

Jasno da smo kao ljudi različiti i da ne gledamo isto neke stvari u životu, postoje i različiti prioriteti ovisno o talentima i karakteru kakav posjedujemo. Ovisno i o kulturi i povijesti obitelji iz koje dolazimo možemo biti različiti.

Kakvi god da jesmo i što god da smo sposobni jedno je ipak temeljno i to ne bi smjeli dovoditi u pitanje – Božji zakon koji je plod ljubavi Božje prema čovjeku ne bismo smjeli mijenjati zbog probitka i profita. Puno toga je u svijetu podložno promjenama zbog različitih prirodnih, mehaničkih ili kakvih drugih utjecaja….

No, Božji savjeti i zakoni su univerzalni i primjenjivi baš kakvi jesu na svakog i u svako vrijeme bez da nam štete. Najveća šteta zapravo proizlazi ako mijenjamo Božji zakon i Isus je jasan – tko dira Božji zakon bit će najmanji.

Što je Božji zakon koji ne smijemo izvrtati i mijenjati – vrlo je jednostavan – Ljubi Gospodina Boga svoga svim srcem svojim, svim umom svojim, svom dušom svojom, svom snagom svojom i bližnjega svoga kao sebe samoga. U tome je sva mudrost i to je Isus traži i od tebe i mene.

(www.icv.hr, foto: pixabay)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content