MINUTE ZA TEBE: Promislimo, kakve „veze povlačimo” i za koga?

Dragi čitatelji, ove korizme pokrenuli smo emisiju “Minute za tebe” u kojima ćemo kroz naš radijski program i putem portala icv.hr širiti dobru vijest.

Kroz ovaj hod vodi nas fra Marino Kuzminski iz župe sv. Roka u Virovitici.

Hvaljen Isus i Marija!

Danas imamo zanimljivu situaciju u Matejevu evanđelju u kojoj možemo ponekad možda prepoznati i sami sebe. Isus naviješta svojim učenicima svoju muku, smrt i uskrsnuće. I eto, našla se tamo i majka sinova Zebedejevih (Isusovih učenika – Ivan i Jakov). Čuvši ozbiljan zaokret u priči i da Isus uskoro, hajdemo tako reći, odlazi, ona nalazi hrabrosti kao majka i moli Isusa da njeni sinovi budu odmah uz Isusa u Kraljevstvu Božjem. Pa tko to ne bi učinio za svoje sinove, kad vidiš da šef odlazi i da je zadnji čas da zamoliš za samo jednu uslugu u kojoj ćeš omogućiti potomstvu da im bude dobro?

Često slušamo o korumpiranosti, možda smo i sami doživjeli situacije od kojih se od nas tražilo da nekom platimo, da nekog molimo, da se malo okoristimo jer slučajno imamo poznanika tamo. I možemo reći kao opravdanje – što ti preostaje, kad si stjeran u kut!?

Prošli tjedan sam  s tatom čekao red u kirurškoj ambulanti, dolazi čovjek, sestra ga gleda i pita „Gospodine, jeste li se naručili za ovaj pregled?“. On odgovora da će danas. A ona će „Požurite, već naručujemo za proljeće 2023. godine.“ Kad čuješ ovakvu priču, moram priznati da mi je palo na pamet – jadan čovjek, nadam se da ima nekog da mu sredi.

Kako smo došli do ove situacije? Jer su nas u nekim sustavima naučili da preskačemo jedni druge po stricu, „ujcu“ ili uz kovertu.

Isus te danas moli: Tko hoće među vama biti najveći, neka vam bude poslužitelj. Tko hoće među vama biti prvi, neka vam bude sluga. A ti i ja znamo da je teško biti sluga i služiti…. No, Isus neka nam bude poticaj ako vjerujemo u Njega jer nije došao da bude služen, već da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge.(www.icv.hr)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content