Na 28. ocjenjivanju vina Udruge vinogradara i voćara “Sveti Vinko” 43 zlata, 97 srebra i 25 bronci

U organizaciji Udruge vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ iz Virovitice u Tehnološko-inovacijskom centru u Virovitici u subotu, 5. ožujka, prikupljeno je 186 vina vinara s područja Virovitičko-podravske županije, ali i vinara iz drugih županija. Dan poslije, 6. ožujka, stručna komisija od 10 članova koju su činili eminentni stručnjaci s Poljoprivrednog fakulteta u Zagrebu i Instituta za vinarstvo ocijenila je ovogodišnje uzorke mladog vina. Od 186 uzoraka vina dobiveno je ukupno 43 zlatna, 97 srebrnih i 25 brončanih odličja, dok je 21 uzorak ostao neocijenjen.

– Najveći dio prikupljenih uzoraka činila su bijela vina graševine, od kojih je prikupljeno 80 uzoraka. Oko 40 uzoraka činila su mješavine bijelih sorti, a ostatak rajnski rizling, muškat crveni i bijeli, silvanac i kraljevina – rekao nam je predsjednik Udruge vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ Mato Anić, iskazavši pritom zadovoljstvo odazivom i kvalitetom prikupljenih vina.

– Zbog većeg broj prispjelih uzoraka ove smo godine povećali i broj članova u komisiji, a ovogodišnja kvaliteta ocijenjenog mladog vina u svakom slučaju opravdava našu volju i  trud koji ulažemo u vinogradarstvo i podrumarstvo – rekao nam je nakon donošenja konačnih ocjena predsjednik Udruge Mato Anić.

Rezultate ocjenjivanja možete doznati OVDJE.

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content