Na ovogodišnje ocjenjivanje mladih vina u Virovitici pristigla 184 uzorka iz četiri županije: Objava rezultata u srijedu, 9. ožujka

Udruga vinogradara i voćara “Sveti Vinko” Virovitica, već duži niz godina tradicionalno organizira ocjenjivanje uzoraka mladih vina, pa se tako preuzimanje uzoraka vina za ocjenjivanje, odnosno tri boce minimalne zapremine 0,75 litara obavilo jučer (subota) u Tehnološko inovacijskom centru u Virovitici.

Danas (nedjelja) je na istom mjestu, komisija od deset članova, stručnjaka enologije s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, te Instituta za vinarstvo ocjenila pristigla mlada vina.

-Prikupljeno je 184 uzoraka vina, što je prilično veliki broj uzoraka, s čime smo izuzetno zadovoljni – rekao nam je tom prigodom predsjednik Udruge vinogradara i voćara “Sveti Vinko” Mato Anić.

Zbog većeg broja prispjelih uzoraka, povećali su broj članova u komisiji na njih deset.

-Želimo ovo ocjenjivanje podići na još viši nivo i vjerujem da ćemo u tome na ovaj način i uspjeti. Vino graševine koja je najzastupljenija vrsta u nas, stiglo je oko 80 uzoraka, nekih 40 uzoraka je mješavine bijelih sorti, a oko 60 uzoraka ‘otpada’ na Rajnski rizgling, Muškat, Silvanac i Kraljevinu koja nam dolazi i izvan naše županije, odnosno Zagrebačke, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije – zaključio je predsjednik udruge Mato Anić.

Rezultati ocjenjivanja ovih mladih vina bit će objavljeni na web stranici “Sveti Vinko” Virovitica u srijedu, 9. ožujka

(www.icv.hr, bs, foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content