Obilježen Svjetski dan voda: Odavanje priznanja važnosti vode i poticanje aktivnosti koje vode ka održivom razvoju

Prigodnim programom u prostorijama Gradske četvrti Gornji grad jučer (utorak) je obilježen Svjetski dan voda. Obilježavanje je organizirala Akademska zajednica HDZ-a Osječko-baranjske županije.

Predavanje pod nazivom “Čovjek, voda, navodnjavanje” održala je Jasna Šoštarić s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, dok je pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije Silva Wendling govorila o “Provedbi nacionalnog projekta navodnjavanja i gospodarenja vodama na području Osječko-baranjske županije”, a o pročistaču otpadnih voda grada Osijeka izlagao je Marko Eljuga, član Uprave tvrtke “Vodovod-Osijek”.

– Ušli smo u završnu fazu izgradnje postrijenja za pročišćavanje otpadnih voda vrijednosti investicije 228.650.000 kuna. Postrojenje se nalazi u Nemetinu na površini od 16 hektara, trenutno se provodi završna faza građevinskih radova na ovim velikim objektima. Najveći objekat je biološki bazen veličine 70 puta 70 metara sa sedam metara visine. Postrojenje cijelo se sastoji od 28 zasebnih objekata koji zajedno čine cjelinu a služit će kako bi se sva otpadna voda s područja grada Osijeka i prigradskih naselja i očišćena otpadna voda nakon što prođe kroz faze naknadno bi se vratila u rijeku Dravu – rekao je za medije Eljuga.

(www.icv.hr, tj, foto: ilustracija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content