Od početka godine svaku četvrtu prometnu nesreću uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola: Policija najavila akciju za vikend

Još od početka prosinca na prometnicama Virovitičko-podravske županije prisutan je trend pogoršanja stanja sigurnosti u prometu uzrokovan velikim povećanjem broja počinitelja prometnih nesreća pod utjecajem alkohola, a nepovoljno stanje sigurnosti nastavljeno je i u ovoj godini, kažu iz PU virovitičko-podravske.

Od početka ove godine evidentirane su 103 prometne nesreće, od kojih su 25 uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecaje alkohola nedozvoljene koncentracije, odnosno svaku četvrtu prometnu nesreću su uzrokovali počinitelji pod utjecajem alkohola. U tim prometnim nesrećama su dvije osobe teško ozlijeđene, a osam ih je zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Vozači pod utjecajem alkohola su uzrokovali čak 17 slijetanja vozila s ceste, a prekršaj kojim je uzrokovan najveći broj prometnih nesreća, njih 16, bio je upravljanje vozilom nepropisnom ili neprilagođenom brzinom. Pod utjecajem alkohola prometne nesreće su uzrokovala 22 vozača i 3 vozačice, od kojih je 9 bilo starosne dobi od 23 do 30 godina.

– Zbog takvog stanja sigurnosti u prometu, a s ciljem podizanja na višu razinu, policijski službenici će i predstojećeg vikenda pojačano nadzirati promet, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, ali i svih ostalih prekršaja koji su uzroci prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Tim povodom sa subote na nedjelju, s 19. na 20. ožujka, od 18 do 2 sata na području policijske uprave bit će provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola – najavili su iz PU virovitičko-podravske. 

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content