Održana 6. sjednica Općinskog vijeća Crnac: Odluka o raspisivanju natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta donesena većinom glasova, ostale jednoglasno

Vijećnici općine Crnac održali su svoju 6. redovnu sjednicu pod predsjedanjem Tomislava Bošnjaka. U prvoj točci Dnevnog reda nakon kraće rasprave donesena je odluka o komunalnim djelatnostima općine, a potom su vijećnici jednoglasno donijeli odluku o davanju suglasnosti za provedbu projekta uređenja Trga hrvatskih branitelja u Crncu.

Jedna od središnjih točki bila je donošenje odluke o raspisivanju natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH. Nakon što su vijećnicima predstavljeni detalji natječaja, otvorena je rasprava u kojoj su se vijećnici većinom složili sa stavkama pa je ista odluka stavljena na glasovanje. Na kraju, odluka je donesena s devet glasova za i samo jednim protiv, a odmah potom donesene su i odluke o imenovanju povjerenstava za raspolaganje poljoprivrednim zemljištem te uvođenje u posjed poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području općine.

Pred vijećnicima su potom bile odluka o imenovanju člana Upravnog vijeća Dječjeg vrtića ”’Lipa” Čađavica, za što je potvrđena Ivona Hegediš-Vida, te odluka od prijedlogu za mrtvozornika za kojeg je potvrđen Josip Kajić. Svoje izvješće o radu od 01. srpnja do 31. prosinca 2021. godine predstavio je načelnik Mato Damjan, a potom su ga vijećnici jednoglasno i prihvatili, a zatim je prihvaćen zaključak o primjeni agrotehničkih mjera u 2021. godini.

U nastavku sjednice jednoglasno su prihvaćena još dva zaključka i to onaj izvješća o utrošku sredstava od naknade za prenamjenu poljoprivrednog zemljišta te izvješća o utrošku sredstava od prodaje, zakupa, dugogodišnjeg zakupa i koncesije poljoprivrednog zemljišta, a potom i zaključak o prihvaćanju utroška sredstava šumskog doprinosa. U sklopu posljednje točke dnevnog reda, također jednoglasno, donesen je i zaključak o prihvaćanju izvješća o utrošku sredstava naknade za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru općine Crnac.  

(www.icv.hr, vg)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content