Oko 200 izlagača na osječkoj sajamskoj manifestaciji na Pampasu: Povećanje vidljivosti sajma kao platforme, ali i izlagača koji svojim proizvodima ostvaruju egzistenciju

28. Osječki proljetni sajam i 22. obrtnički sajam održati će se od 4. do 6. ožujka na sajamskom prostoru Pampas, najavljeno je na jučerašnjoj (utorak) konferenciji za novinare na kojoj su sudjelovali direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović, zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Osječko-baranjske županije Ivana Katavić Milardović i predsjednik Obrtničke komore OBŽ Darko Knežević.

Sajam organizira Osječki sajam d.o.o. u suradnji s HOK OK Osječko-baranjske županije, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka.

-Naš cilj je vrlo jednostavan, a to je poticanje gospodarstva, povećanje vidljivosti kako Osječkog sajma kao platforme tako u konačnici i naših izlagača sa zajedničkim ciljem da izlagači u ovom našem prekrasnom gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji ostvaruju egzistenciju i svoje proizvode prodaju 365 dana u godini – izjavio je direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović .

Ova manifestacija već tradicionalno privlači značajan broj izlagača iz područja poljoprivrede, opreme i uređaja u domaćinstvu i graditeljstvu, tradicijskih i autohtonih proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i obrtničkih proizvoda uz prezentaciju gospodarskih potencijala Osječko-baranjske županije.

-Izuzetno nam je drago da nakon ove dvije pandemijske godine ponovno imamo priliku organizirati naš već jako dobro poznati proljetni sajam jer je upravo poticanje poduzetništva, poljoprivrede i prehrambene industrije okosnica povećanja konkurentnosti i razvoja našeg grada i županije. Važno je za napomenuti da Grad Osijek nastavlja poticati poduzetnike i poljoprivrednike te smo u ovogodišnjem proračunu osigurali 5,5 milijuna kuna poticaja – izjavila je zamjenica Crnković.

Pored osječko-baranjskih obrtnika, na sajmu će sudjelovati i obrtnici iz Međimurske županije, Bjelovarsko-bilogorske i Vukovarsko-srijemske županije.

-Osječko-baranjska županija itekako je svjesna važnosti sajmovanja jer izravni kontakt između proizvođača i kupaca ne može zamijeniti nikakva druga komunikacija. Ovaj je sajam ponovno dokazao da imamo veliki interes jer su svi kapaciteti popunjeni, a nadamo se da će izgradnja novog Gospodarskog centra čiji je završetak planiran krajem ove godine pokazati da Osijek i Osječko-baranjska županija imaju velikih potencijala te da ćemo moći ne samo našim stanovnicima već i regiji i susjednim zemljama pokazati da je sajmovanje nešto što ima velikog potencijala i za razvoj gospodarstva, poljoprivrede i obrtništva – izjavila je pročelnica Katavić Milardović.

Svečano otvorenje sajma održat će se u petak, 4. ožujka s početkom u 12 sati, a tijekom trodnevnog održavanja posjetitelje očekuje oko 200 izlagača u paviljonima 1 i 2 te na otvorenom prostoru. Ulaz je za sve posjetitelje slobodan, a radno vrijeme sajma je od 10 do 19 sati.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content