OPĆINA DONJA MOTIČINA Vijećnici dali suglasnost za ulaganje u opremanje vatrogasnog doma, riješen problem dimnjačarske službe

Vijećnici općine Donja Motičina održali su svoju redovnu 6. sjednicu. Sve odluke su donesene i potvrđene, a raspravljalo se o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja u projekt opremanja vatrogasnog doma, radu dimnjačarske službe te o planu zaštite o požara.

– Kada pričamo o uređenju vatrogasnog doma, tu smo preko mjere 7.4 i LAG-a Karašica kao jedan osnivača, a u dogovoru sa svim ostalima, ušli u tu mjeru te se odlučili za opremanje našeg vatrogasnom doma. Riječ je konkretno o opremanju kuhinje doma za koju želimo da bude profesionalno i moderno opremljena. U skladu s ponudama, investicija će biti u iznosu od oko 140 tisuća kuna, a preko navedene mjere možemo dobiti 15 tisuća eura povrata. Konačni cilj uz opremljenu salu imamo i adekvatnu kuhinju čime će cijeli kompleks biti idealan za sve udruge i iznajmljivanje – kaže načelnik Željko Kovačević te u nastavku iznosi detalje o druge dvije važne točke s dnevnog reda sjednice.

– Riješili smo veliki problem za općinu, a riječ je o radu dimnjačarske službe. Naime, na naš natječaj za dimnjačara se nitko nije javio pa smo krenuli u suradnju s tvrtkom Našički park čiji smo partneri i suosnivači. Našički park radi dimnjačarske radove i sada će to činiti i u našoj općini te im se zahvaljujem na odličnoj suradnji tijekom pripreme i ostvarivanja ove suradnje. Kroz analizu plana zaštite od požara, zaključili smo kako je prošla godina bila zadovoljavajuća, naši vatrogasci su odradili odličan posao i pripremaju se novu požarnu sezonu. Prije desetak dana smo kupili polovno vozilo za naše društvo koja će jako puno značiti u zaštiti od požara, a imamo obećanje da će kroz koju godinu doći i novo koje će još više dati sigurnost i kvalitetu našim vatrogascima u zaštiti ljudi i njihove imovine – zaključio je Kovačević.              

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content