Općina Đurđenovac ponosna na svoj Dječji vrtić Jaglac: Novim 2,5 milijuna kuna vrijednim projektom osigurat će još kvalitetniji boravak mališana

– Lijepi, veseli, razigrani pozdravi svoj našoj djeci, roditeljima i prijateljima vrtića!
Dobro nam došli u naš Dječji vrtić Jaglac Đurđenovac – ovaj natpis vjerojatno je najbolji opis ovog veselog okupljališta najmanjih žitelja općine Đurđenovac.

Nije čudo jer tradicija Dječjeg vrtića u Đurđenovcu seže iz davnih godina, ali nikad tako lijepo, veselo i moderno kako je unazad nekoliko godina.

Zasluga je to svih djelatnika, ali i žitelja, kao i Općine Đurđenovac na čelu s načelnikom Hrvojem Topalovićem koji koji nam je ukazao vrijednost vrtića za sve žitelje općine, posebice za djecu, njihove roditelje, bake i djede.

– Općina Đurđenovac je vlasnik ove hvalevrijedne ustanove s glavnim razlogom što boljeg ispunjavanja zahtjeva roditelja i njihove djece – rekao je na početku našeg susreta načelnik Hrvoje Topalović istaknuvši pritom što je učinjeno unazad godinu dana da bi ova dječja ustanova došla do ovog nivoa na kojemu se sad nalazi.

topalovic

– Prošle godine smo završili jednu vrijednu investiciju, naime sredstvima EU iz Mjere 7.4. Agencije za plaćanja u poljoprivredi i ruralnom razvoju te Ministarstva regionalnog razvoja i Fondova EU uspjeli smo osigurati 5 milijuna kuna za uspješno izvedenu dogradnju, rekonstrukciju i opremanje Dječjeg vrtića Jaglac. Naravno, pripremamo i svu potrebnu dokumentaciju kako bi dobili sve suglasnosti i na vrijeme započeli s novim projektom, otvaranjem programa jasličke skupine – rekao je načelnik Topalović podsjetivši i na najnoviju uspješnu nominaciju.

– Vrlo uspješno nam je prošla nominacija na još jedan projekt Europskog socijalnog fonda, a uspjeli smo osigurati bespovratnih 2.520.000 kuna namijenjenih programu „Vrtićko doba je najljepše doba“ projekta „Nastavak unaprjeđenja za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja u sustavu obrazovanja“, koji je ovih dana i započeo s pripremom svih predradnji kako bi se uspješno pokrenula i ta priča. Vjerujem da ćemo tim programom dodatno unaprijediti kvalitetu našeg vrtića, a na radost svih djelatnika, djece i njihovih roditelja – zaključio je načelnik Hrvoje Topalović.

vrtic durdenovac 2

Tim povodom i obišli smo ovo lijepo zdanje koje se nalazi u centru Đurđenovca i zatekli djecu i njihove odgajateljice kako se igraju i uče u lijepom i modernom prostoru jedne od igraonica. S obzirom na to da još traju mjere opreza zbog koronavirusa, ulazak u prostorije gdje su djeca i osoblje nije dozvoljen posjetiteljima, a na to nas je dodatno upozorila i nova ravnateljica vrtića, koja je tu dužnost počela obavljati u veljači ove godine, Maja Brnjik.

– Opreza, što se korone tiče nikad dovoljno, no vjerujem da će se i to uskoro smiriti, na radost 80 naše djece u vrtiću, pet odgajatelja i stručnog osoblja kojeg broji dvije osobe – rekla nam je ravnateljica Maja koja nije mogla sakriti zadovoljstvo novim projektom.

IMG 20220304 095519

– Sam naziv „Vrtićko doba je najljepše doba“ puno govori, ali i daje nam zadaću unaprijediti naš rad dodatnim aktivnostima, a sve na radost djece i roditelja. Radi se prvenstveno o programu produženog boravka koji će se provoditi od 16 do 21 sat. Djeci će se kroz taj program osim boravka omogućiti i razne dječje kreativne radionice sukladne njihovoj dobi. Veselimo se tome, a i oni, posebice njihovi roditelji su zadovoljni što će djeca moći lijepo i korisno iskoristiti vrijeme produženog boravka u vrtiću – rekla nam je ravnateljica Maja Brnjik.

(www.icv.hr, bs; foto: B. Sokele)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content