Općina Mikleuš će prijaviti izgradnju novog dječjeg vrtića koji će imati kapacitet za 40 djece

Imamo sve više djece, a i prostor u kojem je danas dječji vrtić (dijele zgradu s OŠ Mikleuš nap.a.) je skučen. Stoga, želja nam je na Nacionalni plan za oporavak, prijaviti izgradnju novog dječjeg vrtića u Mikleušu, koji će se nalaziti nedaleko osnovne škole, ali i sportskog kompleksa NK Mikleuš– naglasio je načelnik Općine Mikleuš Robert Grabar, zahvaljujući se na potpori pri ovom projektu Virovitičko-podravskoj županiji i županu Igoru Androviću.

Građevinsku dozvolu je izdao Upravni odjel za graditeljstvo, zaštitu okoliša i imovinsko-pravne poslove Virovitičko-podravske županije. Vrtić će biti kapaciteta 40 djece, a procjena je da će koštati iznad 7,5 milijuna kuna.

Podsjetimo, uz financiranje Ministarstva poljoprivrede, na području Virovitičko-podravske županije, u zadnje dvije godine izgrađeno je i otvoreno devet dječjih vrtića (Gornje Bazje, Sveti Đurađ, Ćeralije, Sopje, Špišić Bukovica, Čađavica, Veliki Rastovac, Čačinci, Gradina). Završen je i čeka otvorenje vrtić u Suhopolju, dok je u tijeku obnova i dogradnja vrtića u Orahovici. Istodobno traju i radovi na još jednom vrtiću, u Novoj Bukovici.

(www.vpz.hr, foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content