OPĆINA PITOMAČA Vijećnici usvojili niz odluka, među kojima i brojna izvješća, a donesena i Odluka o socijalnoj skrbi

Jučer (srijeda) je u Centru za kulturu „Drago Britvić“ održana 8. sjednica pitomačkog Općinskog vijeća pod presjedanjem Rikarda Bakana i u nazočnosti načelnika Željka Grgačića.

Nakon aktualnog sata vijećnici su raspravljali o više od dvadesetak točaka Dnevnog reda uglavnom vezanih uz razmatranje godišnjeg izvješća o izvršenju proračuna Općine, izvješća o radu i financijske izvještaje općinskih proračunskih korisnika i ravnatelja tvrtki i ustanova.

S Dnevnog reda skinuta je 27. točka koja se odnosila na prijenos komunalnih vodnih građevina i zemljišta pod njima u vlasništvu Općine Pitomača u vlasništvo javnog isporučitelja vodnih usluga društva preuzimatelja Virkom d.o.o.

– Ta točka skinuta je zbog činjenice da je 29. ožujka Ustavni sud pokrenuo postupak za ocjenu ustavnosti i privremeno je na taj način obustavio Vladinu Uredbu o uslužnim područjima prema javnim isporučiteljima vodnih usluga. Stoga do donošenja konačne odluke Ustavnog suda te se odluke privremeno obustavljaju – objasnio je predsjednik Općinskog vijeća Rikard Bakan.

Među točkama Dnevnog reda našla se i Odluka o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Centra za kulturu „Drago Britvić“ te je tako na tu funkciju na godinu dana ponovno izabran Rajko Stilinović.

Također, donesen je Provedbeni plan unapređenja zaštite od požara za područje općine Pitomača za 2022. godinu, kao i Odluka o socijalnoj skrbi na području općine Pitomača kojom je određeno tko su korisnici socijalne skrbi te koje naknade će se isplaćivati socijalno ugroženima.

(www.icv.hr, ib, Foto: I. Barčan, Foto Begović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content