OPREZ! Muškarac i žena po Virovitici skupljaju pomoć za jednu obitelj, pozivaju se na naš portal

Muškarac i žena (stari oko trideset godina) obilaze domaćinstva u Virovitici i sakupljaju dobrovoljne priloge za jednu stradalu obitelj s područja Našica. Pritom se pozivaju na naš portal.

U ovom trenu imamo razloga vjerovati da je riječ o prevari na koju nas je upozorila jedna čitateljica, zbunjena činjenicom da se skuplja novčani prilog i da je “sve objavljeno na ICV-u”.  

– Muškarac u crnoj jakni i žena u jakni krem boje pozvonili su nam na vrata i rekli kako skupljaju novčanu pomoć za obitelj čija je kuća prošle godine stradala u požaru u blizini Našica i kako je sve objavljeno na ICV-u. Bilo mi je to sumnjivo, kao i činjenica da na svojim iskaznicama koje su mi predočili nije stajao niti logo ikakve udruge, Crvenog križa ni slično, već samo fotografije, ime i prezime. Donacije su upisivali u neki notes – ističe naša čitateljica koja je rekla kako im ne vjeruje te se odmah javila u redakciju i upozorila nas i policiju na problem. 

U ovom trenu policija traži osobe, a mi molimo za oprez dragi čitatelji, budući da ne stojimo iza ove akcije. 

U ovom trenu traje akcija Naša mreža dobrote, koju provodimo u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Virovitica, a sakupljaju se isključivo oni prilozi (hrana, higijenske potrepštine i drugo) koji se nalaze na popisu. 

(www.icv.hr) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content