Osječki FERIT završava 4 milijuna kuna vrijedan europski projekt unaprjeđenja studijskih programa

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija organizirao je u petak završnu konferenciju projekta „Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira za sveučilišne studijske programe u području elektrotehnike – HKO-ELE“, a nazočili su joj zamjenik župana Josip Miletić te zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković.

– Vrijednost ovog projekta je gotovo 4 milijuna kuna, a ovo je samo jedan u nizu važnih projekata koje FERIT provodi na čemu čestitam dekanu Tomislavu Matiću. Fakultet vrijedno radi na usmjeravanju studenata na tržište rada kao i na razvoju informacijskih tehnologija zbog čega sam uvjeren da će u budućnosti generirati prave stručnjake u IT sektoru – kazao je zamjenik župana Josip Miletić.

Zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković čestitala je FERIT-u na dobivenim europskim sredstvima za unaprjeđenje studijskih programa.

– Aktivnosti poduzete tijekom provedbe projekta vode k snažnijem usklađivanju obrazovnog sustava s potrebama tržišta rada, a uz to je nužna i suradnja fakulteta na razini Hrvatske s javnim i privatnim partnerima – rekla je Crnković.

IMG 20220311 115441
Foto: OBŽ

Voditelj projekta izv.prof.dr.sc. Danijel Topić objasnio je da je cilj projekta bio ujednačiti studijske programe na razini Hrvatske.

– Projekt je trajao tri godine, a ukupna vrijednost je nešto manje od 4 milijuna kuna. U njemu sudjeluje FERIT, kao nositelj projekta i četiri visokoobrazovne institucije koje izvode programe iz područja elektrotehnike, FER iz Zagreba, FESB iz Splita, RITEH iz Rijeke i Sveučilište iz Dubrovnika koji su partneri na projektu. Glavni ciljevi projekta bili su izraditi prijedloge standarda zanimanja, standarda kvalifikacija i unaprijediti studijske programe u skladu s predloženim standardima zanimanja. Uz to, željeli smo unaprijediti kompetencije nastavnika i izraditi alate za unaprjeđenje visokog obrazovanja na području elektrotehnike – zaključio je Topić.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content