Otvorena izložba “Essekerke na radnom mjestu”: Istaknuta ljepota žena koje susrećemo svakodnevno

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, sinoć (utorak) u osječkom trgovačkom centru Avenue Mall otvorena je izložba “Essekerke na radnom mjestu”.

Idejna začetnica projekta je make up artistica Kristina Vajda, koja je uz pomoć frizera Tibora Vidakovića i fotografa Marka Bolića, otkrila pravu ljepotu žena koje srećemo u svakodnevnom životu.

Vajda je projekt pokrenula uvidjevši da su žene previše okupirane obiteljskim i poslovnim obvezama pa zbog toga ne stignu pridavati dovoljno pažnje sebi.

Projektni tim obišao je tako osječke novinarke, djelatnice unikomovog”Zelenila”, Vodovoda, KBC-a Osijek i GPP-a, koje su nakon našminkanja i friziranja, fotografirali na njihovom radnom mjestu.

-Jedan od ciljeva bio je “obične” žene, samozatajne i marljive i koje su stalno negdje ispod radara izvući van, pokazati ih našem gradu da se vidi kako su zapravo naše Osječanke lijepe- rekao je za medije fotograf Bolić.

IMG 3392 Custom e1646817397681

Realizacija projekta pred tim je stavila i neke nove izazove. Kako je istaknuo frizer Tibor Vidaković, nije bilo ni malo lako raditi na otovrenom prostoru, u uvjetima izvan salona.
-Međutim bilo je vrlo zabavno, vrlo izazovno, stekli smo nova poznanstva i nove prijatelje, napravili jedan lijepi projekt – istaknuo je Vidaković.

Izložbu je otvorila zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković koja je zaželjela sretan Dan žena, te pohvalila projekt kojim su obuhvaćene”obične” žene, odnosno žene koje nisu profesionalni modeli i ne nalaze se svaki dan pred kamerama, ali je njihov doprinos u radnoj sredini i obitelji, nemjerljiv.

Zadovoljstvo izložbom nije krila ni pokretačica projekta Kristina Vajda.

-Toliko je dragih ljudi danas došlo podržati nas i jako sam sretna jer znam da je to korak dalje. Imamo još projekata i bit će još lijepih stvari za grad Osijek, jer želim da Osijek diše, želim da naše žene dišu, da svi vide koliko su lijepe – naglasila je.

IMG 3383 Custom

Otvorenje izložbe odvijalo se u veseloj i opuštenoj atmosferi, uz čašu roze vina i griotte, a i zaplesalo se uz pjesmu “Nikad nije kasno” osječkog pjevača Igora Delača koji je dodatno zagrijao atmosferu.

(www.icv.hr, tj)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content