Ožujak u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica: I ovog mjeseca bogat program, evo što vas sve čeka

I u mjesecu ožujku Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica pripremila je brojne aktivnosti za sve uzraste. Tako će se već danas (srijeda) u 17 sati održati pričaonica i kreativna radionica za predškolsku i osnovnoškolsku dob pod nazivom “Na putu do proljeća”.

U subotu, 5. ožujka, s početkom u 10 sati u suradnji s Društvom “Naša djeca” Virovitica održat će se radionica “Proljetnice” također namijenjena djeci predškolske i osnovnoškolske dobi.

Ponedjeljak, 7. ožujka, u 17 sati predškolce i osnovnoškolce u 17 sati očekuje radionica “Žene koje mijenjaju svijet”, a sljedeći dan, 8. ožujka, u povodu obilježavanja Dan žena Čitateljski klub Odjela za odrasle “Nije bilo slučajno” poklanja svima književnu večer s Leom Brezar koja će se održati s početkom u 18 sati.

Radionica u povodu Dana materinjeg jezika “Česky je hezky” održat će se u srijedu, 9. ožujka, s početkom u 17 sati pod vodstvom članova Češke besede Virovitičko-podravske županije i učenika češkog jezika po modelu C i u suradnji s učiteljicama češkog jezika.
Također isti dan u 18 sati očekuje vas radionica za tinejdžere “Medijska pismenost”.

U ponedjeljak, 14. ožujka, za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi održat će se radionica “Elmer” s početkom u 17 sati, a koja će se također održati i u srijedu u isto vrijeme.
Osim toga, u ponedjeljak, 14. ožujka, u 18 sati održat će se i predstavljanje knjige “Sjećanja” autora Zvonka Ternjeja.

U utorak, 15. ožujka, s početkom u 19 sati održat će se predavanje “Luna spectrum boje za oči i prste”, a predavat će Vedran Stanić i Perica Mihaljević.

Klub mladih “O čitanju i svemu pomalo” u petak, 18. ožujka, u 19 sati organizira “Čitamo žene”. U suradnji s Društvom “Naša djeca” Virovitica, Gradska knjižnica i čitaonica za predškolsku i osnovnoškolsku dob u subotu, 19. ožujka, s početkom u 10 sati organizira radionicu “Za mog tatu”.

Ponedjeljak, 21. ožujka, kao službeni prvi dan proljeća rezerviran je za radionicu i pričaonicu pod nazivom “Proljetno pripovijedanje” s početkom u 17 sati za predškolsku i osnovnoškolsku dob.
U srijedu, 23. ožujka, s početkom u 17 sati također će se održati radionica za predškolsku i osnovnoškolsku dob pod nazivom “Vremenska prognoza”.

Predavanje “Kako prognoziramo vrijeme” povodom Svjetskog dana meteorologije održat će se u petak, 25. ožujka, s početkom u 19 sati. Predškolarci i osnovnoškolarci ponovo mogu posjetiti Knjižnicu i sudjelovati na radionici “Plesna haljina žutog maslačka” u ponedjeljak, 28. ožujka, u 17 sati. Dok će u srijedu, 30. ožujka, stolice u Knjižnici zauzeti tinejdžeri na radionici “Besplatni i korisni Web alati” s početkom u 18 sati.

Također, u Knjižnici i čitaonici Virovitica u suradnji s učenicima Tehničke škole Virovitica i profesoricom Ivanom Vlaisavljević održat će se Dani hrvatskog jezika. Prva radionica pod nazivom “Reci to na hrvatski” održat će se u petak, 11. ožujka u 11 sati. Dok će se druga radionica održati u četvrtak, 17. ožujka, s početkom u 13 sati pod nazivom “Hrvatski jezik se voli znanjem”.

Tijekom ožujka, a povodom Dana žena moći ćete posjetiti stvarnu i virtualnu izložbu fotografija “Lice žene između stvarnog i nestvarnog” dr. sc. Endija Keresturija. Isto tako, svaki petak u 18 sati susreću se “Mladi knjižničari”, a u 19 sati bit će “Dramska radionica”. “Robotika i programiranje” održavat će se svaki četvrtak u 10 i 16 sati.

Novo što vas očekuje u Gradskoj knjižnici i čitaonici je program “Kako pripremiti dijete za školu?”. Program je namijenjen predškolskoj djeci i njihovim roditeljima, a cilj programa je pripremiti djecu za jedan od najvećih i najvažnijih koraka u životu, te potaknuti interes i želju za usvajanjem novih znanja i vještina. Program će se provoditi u manjim grupama pod stručnim vodstvom, a održavat će se utorkom od 17 do 18.30 sati. Upisi traju do 29. ožujka, kada je planiran i početak provođenja programa.

(www.icv.hr, ib, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content