Pitomača odjenula uskrsno ruho: Najavljeno održavanje tradicionalne manifestacije “Uskrsna luč”

Bliži nam se najveći kršćanski blagdan – Uskrs, a u povodu toga općina Pitomača i ove se godine pobrinula da središte mjesta bude ukrašeno prigodnim motivima. Tako i su i ove godine u centru Pitomače doselili zeca i pile, a izrasla je i gljiva. Društvo im prave nove vesele pisanice, kao i razni ukrasi, a izradu skulptura potpisuje majstor Josip Šimić, poznati pitomački kipar i slikar.

– Kako su nam svi ukrasi bili još prošli tjedan gotovi tako smo i ukrasili centar da nam što duže krase našu Pitomaču. Svi veliki ukrasi izrađeni su od stiropora, a tridesetak pisanica izrađeno je od iverice. Pisanice su izrađivali i bojali korisnici zajamčene minimalne naknade i djelatnici Općine koji mi uvijek pomognu u svemu – ukratko nam je rekla referentica za društvene djelatnosti Željka Kovač.

Isto tako, najavila je i petu po redu manifestaciju „Uskrsna luč“.

– Što se tiče proslave i obilježavanja Uskrsa najavljujem da će se održati petu po redu manifestacija „Uskrsna luč“ na Uskrsni ponedjeljak, 18. travnja, gdje će se Udruge s područja naše općine i susjednih općina predstaviti, ali i pokazati kako je nekada izgledao i bio ukrašen uskrsni stol naših baka i djedova. Manifestacija će se održati s početkom u 18 sati na parkiralištu kod Doma zdravlja u Pitomači – dodala je Željka te pozvala sve da dođu i budu dio ovogodišnje Uskrsne luči.

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content