Pripreme za korištenje ITU mehanizma: Održana radionica u sklopu izrade Strategije razvoja Urbanog područja Virovitica

Grad Virovitica u suradnji s tvrtkom Apsolon završava s prvom fazom izrade Strategije razvoja Urbanog područja Virovitica te je u tom kontekstu danas održana radionica na kojoj su predstavljeni ključni nalazi analize stanja te definirani prijedlozi ključnih srednjoročnih razvojnih potreba i potencijala.

Na radionici, koja je održana u gradskoj vijećnici, sudjelovali su članovi Partnerskog vijeća, a nazočne je na samom početku pozdravio gradonačelnik Ivica Kirin, ujedno i predsjednik Partnerskog vijeća.

– Cilj ove radionice bio je od svih sudionika dobiti prijedloge i komentare kako na najbolje moguće načine odgovoriti na potrebe i potencijale Urbanog područja Virovitica. Dotaknuli smo se i ciljeva koji se u sljedećem srednjoročnom razdoblju žele ostvariti kroz ITU mehanizam, a za čije je korištenje preduvjet Strategija Sljedeći koraci uključivat će dodatne participativne aktivnosti kako bismo predstavili i pokušali odgovoriti na osnovne potrebe urbanog područja – rekla je Veronika Petrović iz tvrtke Apsolon.

Ova radionica bila je usmjerena na osmišljavanje srednjoročne vizije razvoja i posebnih ciljeva, a na sljedećima će se, prema riječima Veronike Petrović, govoriti o konkretnim projektima, odnosno načinima kako poboljšati infrastrukturu, dati doprinos razvoju gospodarstva i slično.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content