Rachele Vertuš i Antonio Vukšić pobjednici tradicionalnog šahovskog prvenstva učenika pitomačke Srednje škole Stjepana Sulimanca

U utorak, 1. ožujka održano je sada već tradicionalno pojedinačno prvenstvo učenika pitomačke Srednje škole Stjepana Sulimanca.

Interes učenika za šahovsko natjecanje i ove je godine bio iznimno velik, a natjecanje je organizirao profesor Marin Domović, ujedno i šahovski sudac uz punu podršku i potporu ravnatelja škole Josipa Ivoša.

Ove školske godine škola je dobila i novu, veliku podršku Šahovskog saveza VPŽ i njegovog predsjednika Miroslava Tota koji je gostovao na natjecanju i donirao školi šahovske medalje za mušku i žensku konkurenciju.

Kroz sedam odigranih kola ‘švicarskog sustava’ čak 24 učenika iz svih razreda škole okušalo se u ubrzanom šahu (10 minuta + 5 sekundi). Natjecalo se ukupno sedam djevojaka i sedamnaest mladića u jedinstvenom turnirskom srazu.

Rezultati:

Četiri najuspješnije učenice koje će formirati žensku šahovsku ekipu škole u nadolazećim natjecanjima su: Rachele Vertuš – 1. mjesto, Sara Domović – 2. mjesto, Iva Vedriš – 3. mjesto i Vanessa Emma Vukšić – 4. mjesto.

Četiri najuspješnija učenika koja će formirati mušku šahovsku ekipu škole su: Antonio Vukšić – 1. mjesto, Dominik Belani – 2. mjesto, Mate Grabić – 3. mjesto i Marko Kodžaga – 4. mjesto.

-Želim čestitati svim učenicima na uspjehu na natjecanju, neka im to bude poticaj da nastave svakodnevno vježbati i igrati šah u našoj školi kao što su i do sada činili. Veliko hvala Šahovskom savezu Virovitičko-podravske županije s kojim ćemo intenzivirati započetu suradnju zajednički organizirajući buduća šahovska natjecanja za srednjoškolce iz županije i okolice. Na kraju zahvaljujem i Šahovskom klubu Picok iz Đurđevca koji je naš partner i redovito nam pomaže svojom logističkom potporom posuđujući nam šahovsku opremu kako bismo u školi mogli realizirati ovako velika, snažna i uspješna šahovska natjecanja – poručio je profesor Domović.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content