U izradi strateški dokument Grada Osijeka za mlade: Projektom “Mladi za grad” zaustaviti negativne trendove i preokrenuti ih

U pripremi je strateški dokument koji objedinjuje i razrađuje ciljeve i mjere kojima Grad Osijek želi odgovoriti na različite potrebe i probleme mladih na lokalnoj razini te općenito poboljšati kvalitetu života mladih kao i standarde provedbe gradske politike za mlade. 

Stoga je održana konferencija projekta „Mladi za grad“ koji se realizira u okviru ERASMUS+ programa, a koji zajednički provode Grad Osijek, PRONI Centar i Savjet mladih Grada Osijeka. Predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Ham sudjelovao je konferenciji.

– Novim programom djelovanja za mlade želimo doseći najobuhvatnije rješenje politike koje će Grad Osijek provoditi za mlade kako bi zaustavio negativne trendove te ih preokrenuo-  rekao je za medije Ham.

Mladi za mlade
Foto: Grad Osijek

Projektom „Mladi za grad” krenulo se u proces pripreme i izrade nacrta Programa za mlade grada Osijeka 2022.-2025.. 

Opći cilj projekta je aktivnim sudjelovanjem mladih i donositelja odluka razviti raspravu, suradnju i zajednički pronaći mehanizam sustavne brige za mlade grada Osijeka.

Očekivani rezultat projekta je Nacrt Programa za mlade Grada Osijeka za razdoblje 2022.-2025. koji će na kraju ovog procesa biti upućen na razmatranje i usvajanje Gradskom vijeću Grada Osijeka kao strateški dokument za mlade za razdoblje od 2022. do 2025.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content