U Crncu održana završna konferencija druge faze projekta Zaželi vrijednog više od 900 tisuća kuna

U Mjesnom domu u Crncu održana je završna konferencija druge faze projekta “Zaželi” u općini Crnac pod nazivom “Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja općine Crnac”.

Projekt je ukupno vrijedan 914.200 tisuća kuna, razdoblje provedbe je od 15. travnja 2021. do 28. veljače 2022. dok su partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Virovitica te Centar za socijalnu skrb Slatina. Upravljačko tijelo projekta je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Na početku konferencije obratio se načelnik općine Mato Damjan naglasivši kako je kroz ovaj projekt zaposleno 10 žena i voditelj projekta te ono što je najvažnije stare i nemoćne osobe dobile su pomoć kako bi što lakše prošle kroz život.

– Moram se na kraju zahvaliti svima koji su pomogli na ovom projektu na odličnoj suradnji te posebno zaposlenicama i voditelju koji su odradili odličan posao. Čestitam našim zaposlenicama i na položenom ispitu za zvanje cvjećar-aranžer koje će im zasigurno jak dobro doći u daljnjem životu. Nadamo kako će uskoro započeti i faza tri, to bi voljeli svi ponajviše krajnji korisnici stare i nemoćne osobe, a onda i zaposlenice koje će biti dio te treće faze – rekao je Damjan. O detaljima projekta u nastavku je govorio voditelj istog Robert Banjad izdvojivši kako je kroz projekt pomoć primalo 60 krajnjih korisnika.

– Ovaj projekt ispunio je vrlo važne socijalne komponente, dakle s jedne strane zaposlene su žene srednje životne dobi koje su odgovorno i s ljubavlju radile svoj posao, a druge starije i nemoćne osobe dobile su ono što mi je u životu nužno, skrb. Hvala svim zaposlenicama na odličnoj suradnji tijekom provedbe i posebno sam sretan reakcijama s terena. Naime, redovno sam obilazio i nadzirao rad i gdje god sam došao svi korisnici nisu mogli pronaći riječi kako bi se zahvalili na onome što im je omogućeno – zaključio je Banjad. Konferenciji su nazočili predstavnici partnera na projektu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Virovitica i Centra za socijalnu skrb Slatina te predstavnici županijske Razvojne agencije VIDRA kao suradnika na projektu.

(www.icv.hr, vg)                    

Lenta i logotip

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content