U pola sata vatra nanijela milijunsku štetu tvrtki Auto Moslavac: Kako bi što prije stali na noge, već su krenuli sa sanacijom

U nekoliko trenutaka život obitelji Moslavac okrenuo se naopako – izbio je požar na njihovoj automehaničarskoj radionici u Virovitici. U samo 30 minuta ostali su bez dugogodišnjeg mukotrpnog rada i truda.

– Bilo je 6.10 sati kada su me nazvali radnici s benzinske crpke i rekli da servis gori. Dok sam došao, vatrogasci su već bili ondje i gasili dio servisa u kojemu su gorjeli automobili. Otvorio sam ulazna vrata i ušao u dim kako bi sve otključao – prisjeća se teških trenutaka vlasnik Slavko Moslavac. Kako je izbio požar, kaže, vidjeli su naknadno na snimci nadzornih kamera.

– Na snimci smo vidjeli da je došlo do iskrenja na ormariću kraj peći. Peć se trebala upaliti na tajmeru u dvije minute do šest sati. Tada je došlo do iskrenja i u tom se trenutku zapalilo, za pola sata je bilo sve gotovo – s nevjericom priča Moslavac.

kia pozar 4

Izgorjelo je gotovo sve.

– Osim automehaničarske radionice to je bilo kao nekakvo skladište. Unutra su bila dva nova automobila Jeep i Kia Stonic, jedan polovni automobil koji je bio na popravku, tri skutera, te sva oprema, dizalice, svi rezervni dijelovi, svi registratori, otpremnice i radni nalozi, kao i sva instalacija – nabrojao je S. Moslavac sve što je vatra progutala.
Šteta je, kaže, milijunska.

kia pozar 2

Srećom brzom intervencijom vatrogasaca JVP Virovitica spriječeno je širenje požara na salon automobila. Svi djelatnici danas su ondje, doduše ne popravljaju automobile kao inače, već pomažu u čišćenju požarišta i vraćanju svog posla na noge.

– Moramo sve sanirati što je moguće prije. Onaj dio hale smo srušili, svi radnici su ovdje, uzimamo kredit i moramo zatvoriti prostor da možemo raditi dalje – kaže Slavko Moslavac.

(www.icv.hr; foto: M. Rođak)

kia pozar 3

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content