U TIC-u održana edukacija dužnosnika s područja VPŽ vezana uz pitanja primjene novog Zakona o sprečavanju sukoba interesa

U Tehnološko-inovacijskom centru u Virovitici, održana je edukacija dužnosnika s područja Virovitičko-podravske županije, vezana uz pitanja primjene Zakona o sprečavanju sukoba interesa.

Naime, kako je krajem prošle godine na snagu stupio novi Zakon s bitnim promjenama za obveznike čiji se krug značajno proširio, edukaciju su održale članice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, među kojima su bile, predsjednica Nataša Novaković, članica Povjerenstva Tončica Božić, tajnica Majda Uzelac, te Andrijana Mijić Sedlar, savjetnica u Uredu Povjerenstva.

S područja Virovitičko-podravske županije, uz župana Igora Androvića i njegove zamjenike Marija Klementa i Igora Pavkovića, bili su tu predstavnici gradova i općina, direktori, ravnatelji i pročelnici, županijskih, gradskih i općinskih tvrtki s područja VPŽ.

Nazočne je na startu edukacije, pozdravio virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

-Zahvaljujem se predstavnicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa jer su došli ovdje u Viroviticu, kako bi nam, “direktno na terenu” pojasnili neke nejasnoće vezane za pitanja sukoba interesa i podnošenja imovinskih kartica, a sve uz tumačenje pojedinih odredbi novog Zakona o sprječavanju sukoba interesa. Nakon ove edukacije, vjerujem da je mnogima puno jasnija slika vezena za novi zakon – istaknuo je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

IMG_7747

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković je kazala.

-Na Božić prošle godine, na snagu je stupio Zakon o sprječavanju sukoba interesa. Ovo je treća edukacija koju provodimo u nekoj od hrvatskih županija. Do sada je odaziv bio jako dobar, jer smatramo kako je pravi trenutak kako bi napravili edukacije bilo za nove ili pak za stare dužnosnike. Imamo puno novih obveznika, koji su se odjednom našli pod Zakonom o sprječavanju sukoba interesa i svim obvezama tog Zakona. Nakon ovih edukacija, novim obveznicima, koji će po prvi puta ispunjavati imovinske kartice, to će zasigurno biti umnogome olakšano.

(www.vpz.hr, foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content