Učenici OŠ A. G. Matoša iz Čačinaca plasirali se na 34 mjesta na županijska natjecanja

Nakon provedenih školskih natjecanja u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, 19 učenika OŠ A.G. Matoša (od ukupno 91 u predmetnoj nastavi) pozvano je na županijska natjecanja od kojih su neki učenici pozvani na dva ili tri natjecanja, dok je učenica 8. razreda, Marija Jurlina, pozvana na čak 5 županijskih natjecanja i to iz hrvatskog jezika, njemačkog jezika, biologije, kemije i vjeronauka.

U petak, 4. ožujka 2022., održana su dva županijska natjecanja, 64. županijsko natjecanje mladih tehničara i kemije. Na oba natjecanja učenice naše škole osvojile su prva mjesta.

Agata Šumski, učenica 6.a razreda, osvojila je prvo mjesto na 64. županijskom natjecanju mladih tehničara u kategoriji Graditeljstvo te se plasirala na državno natjecanje. Marija Nikšić, 5.r., osvojila je 4. mjesto u kategoriji Maketarstvo i modelarstvo, Mislav Peček, 8.r., osvojio je 4. mjesto u kategoriji Elektronika, Ante Grubišić, 8.r., 4. mjesto u kategoriji Fotografija te Karlo Parić, 8.r., 5. mjesto u kategoriji Elektrotehnika.  Njihov mentor je učitelj Dario Kruljac.

Na natjecanju iz kemije učenica 7. razreda, Karla Knežević, osvojila je prvo mjesto, a učenik Toni Milak 5. mjesto. Marija Jurlina, učenica 8. razreda, osvojila je 3. mjesto, a Ivana Hat 9. mjesto. Njihov mentor je učitelj Velimir Tresk.

Ravnateljica škole, Kristina Krmpotić, pohvaljuje sve učenike i mentore na dosadašnjim uspjesima i očekuje još mnogo dobrih rezultata.

(www.icv.hr, kk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content