Uoči utakmice u Zdencima istaknuta podrška Ukrajini: Braniteljske udruge, ukrajinska obitelj te nogometaši Sloge i Gradine zajedničkom fotografijom uputili apel za mir

Udruga branitelja Zdenci organizirala je uoči utakmice 15. kola 1. ŽNL u Zdencima između domaće Sloge i Gradine, skup podrške Ukrajini. Na sredini igrališta skupile su se braniteljske udruge s područja općine te grada Orahovice i zajedničkom fotografijom sa svojim zastavama te u sredini s ukrajinskom, uputile apel za mir.

Okupljanju i fotografiranju se pridružila i ukrajinska obitelj iz grada Bachua koja je pobjegla iz ratnog vihora te se privremeno smjestila u Dugoj Međi.

-Mi hrvatski branitelji znamo što je rat, sve smo to prošli i krvavo se izborili za svoju slobodu i zato suosjećamo s ukrajinskim narodom zbog svega što prolaze. Željeli smo jednim mirnim okupljanjem dati punu podršku Ukrajini da izdrži te posebno uputiti apel za mir. Hvala svima koji su se odazvali i sudjelovali, kao i nogometašima Sloge i Gradine koji su se također fotografirali s ukrajinskom zastavom i dali svoju podršku – rekao je predsjednik Udruge branitelja Zdenci Miroslav Biro.

Skup podrške završio je odavanjem počasti minutom šutnje prije početka utakmice za sve žrtve Ukrajine, ali i Hrvatske u Domovinskom ratu, dok je početni udarac izveo jedan od članova izbjegle ukrajinske obitelji.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content