Uskrsni sajam i Velika potraga za pisanicama u subotu, 9. travnja na šetnici kod Gimnazije

Kako je već običaj, Virovitica će se tijekom nadolazećih blagdana obući u svoje slavljeničko, uskrsno ruho. Za poznate, ali i brojne nove detalje koji će svoje mjesto pronaći u centru i šire, pobrinut će se Grad Virovitica, Turistička zajednica grada Virovitice, Kreativna udruga Unikat te Flora VTC.

-Već kroz nekoliko dana prolaznici će moći vidjeti promjene u centru jer započinje uskrsno ukrašavanje. Bit će naravno, puno zečeva i pisanica po gradu, a pripremamo i par simpatičnih iznenađenja koji će, vjerujem, najviše obradovati najmlađe. Ujedno, predstavit ćemo rad naših kreativaca prije samog Uskrsa, pa pozivam sve zainteresirane da danas (petak) prošeću Šetnicom ispred Gimnazije i otkriju kako se oslikavaju neki od eksponata – najavila je Katarina Đurđević, direktorica TZ Grada Virovitice.

POTRAGA ZA PISANICAMA

Budući da je druga godina u kojoj je sve podređeno mjerama, veće manifestacije najavljuju se tek kada je sigurno da se mogu i održati. U virovitičkom slučaju, prva manifestacija koja slijedi je Uskršnji sajam, a koji bi se trebao održati 9. travnja na Šetnici ispred Gimnazije.

– Sajam će trajati od 9 do 13 sati. Na njemu će biti predstavljeni lokalni proizvođači, kreativne udruge, posjetitelji će moći uživati u nastupu KUD-a Virovitica, Glazbene škole „Jan Vlašimsky“, mažoretkinja i Gradske glazbe Virovitica. Program je jako zanimljiv, prilika za ispunjeno subotnje prijepodne uz domaće delicije i za kupiti uskrsne ukrase. Ujedno, tog dana posebno pozivamo djecu na Šetnicu. Imat ćemo organiziranu dječju radionicu, ali i veliku potragu za pisanicama po parku.

Budući da nam u 10 sati dolazi Uskrsni zeko i da je malo nespretan (džepovi su mu probušeni), bit će potrebno pomoći mu sakupiti sve te silne pisanice koje je pogubio, pa će najvrjedniji sakupljači dobiti nagradu. Svakako će to biti zanimljiv program, dođite i uživajte – pozvala je Virovitičane i njihove goste K. Đurđević.

(www.icv.hr, mlo)

Uskrsni plakat scaled 1

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content