Virovitičko-podravski župan Igor Andrović uputio pismo podrške stanovnicima Ukrajine, posebno Hmeljnicke oblasne državne administracije

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović uputio je pismo podrške stanovnicima Ukrajine, posebno Hmeljnicke oblasne državne administracije, oblasti, s kojom je Virovitičko-podravska županija 2012. godine potpisala Sporazum o suradnji.

– Dragi prijatelji, u ovim teškim trenucima koje proživljava narod Ukrajine izražavam iskreno žaljenje što predanost Vaše prekrasne zemlje miru nije uspjela u namjeri da se svako nerazumijevanje riješi mirnim putem već je ono rezultiralo ratom i ljudskim žrtvama. Duboko razumijemo patnju ukrajinskog naroda i njegovu težnju za životom u slobodnoj i neovisnoj državi jer smo i sami, u ne tako davnoj prošlosti proživljavali iste ratne strahote i bili izloženi brutalnoj ratnoj agresiji- rekao je župan Andrović i dodao:

Iskreno se nadam da još uvijek postoji dovoljno dobre volje da razum prevlada nad bezumljem rata kako bi prestali svi ratni sukobi i bio uspostavljen trajan i pravedan mir u Ukrajini, bez novih ratnih sukoba i ljudskih žrtava. Bezrezervno pružajući podršku legitimnoj i nadljudskoj borbi ukrajinskog naroda protiv ruske agresije, Virovitičko-podravska županija spremna je u okviru svojih mogućnosti pružiti Vam svekoliku humanitarnu pomoć, ostajući u mislima s herojima obrane suvereniteta i samostalnosti Ukrajine. Slava Ukraini, heroyam slava– zaključio je.

(www.vpz.hr, foto: ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content