Za godinu dana Virovitica će imati novi Obiteljski centar: Potpisan ugovor o izvođenju radova za projekt „VTC Obiteljski centar“

Uskoro se očekuje početak radova u Strossmayerovoj 24, gdje će se graditi nova zgrada Obiteljskog centra. Riječ je o investiciji vrijednoj 5.464.897,15 kuna, koja će se uz stopostotnu potporu izgraditi sredstvima Europske unije u sklopu operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Radove na izgradnji novog Centra obavljat će SLAVIĆ – INŽENJERING d.o.o., a za stručni nadzor zadužen je CIP d.o.o.

Ugovor o izvođenju radova i stručnom nadzoru potpisala je danas u Gradu Virovitici ravnateljica Centra za socijalnu skrb Virovitica Marija Bajan Prokl s direktorom SLAVIĆ – INŽENJERINGA Zdravkom Slavićem te Majom Carević iz CIP-a.

Potpisivanju ugovora za projekt „VTC Obiteljski centar“ nazočio je i gradonačelnik Ivica Kirin sa zamjenicom Vlastom Honjek-Golinac, pročelnikom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alenom Bjelicom te ravnateljicom Razvojne agencije VTA Tihanom Harmund.

Projekt je izradila Razvojna agencija VTA, a prostor u Strossmayerovoj ulici Centru za socijalnu skrb ustupio je Grad Virovitica. Na navedenoj lokaciji uklonit će se postojeća građevina te izgraditi nova zgrada za potrebe Obiteljskog centra.

Novi prostor bit će kvalitetna baza za sva važna društvena i obiteljska pitanja na koja će korisnici moći dobiti besplatan savjet i potrebnu pomoć. Ukratko, radi se o nizu potrebnih i važnih usluga savjetovanja, psihosocijalnog savjetovanja, obiteljske medijacije, psihosocijalnog tretmana radi prevencije nasilničkog ponašanja… Tu su i brojne druge razvojne i preventivne aktivnosti namijenjene djeci, mladima, obiteljima i ostalim članovima obitelji.

– Došli smo na pola puta s realizacijom projekta i nadam se da će, s obzirom na vremenske uvjete, kompletna zgrada biti gotova u roku godinu dana. Zahvaljujem ovom prilikom Gradu Virovitici i gradonačelniku Ivici Kirinu što su uvidjeli našu potrebu i želju te nam dali prostor za novu zgradu – rekla je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Virovitica Marija Bajan Prokl.

 Važnost ovog projekta naglasio je i gradonačelnik Ivica Kirin.

– U novom Centru provodit će se cijeli spektar usluga te će korisnici na jednom mjestu moći dobiti odgovor na brojna pitanja i nedoumice. Drago mi je što će u Strossmayerovoj umjesto stare derutne zgrade uskoro biti novi Centar koji će imati javnu namjenu – rekao je I. Kirin.

 

Obiteljski centar potpisivanje ugovora novo 2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content