Za rubriku vjerovali ili ne: Roberto Bašić u Đurđenovcu istrčao polumaraton dug 21,1 kilometar u gumenim čizmama

Uz sve trkačke legende koje su jučer (nedjelja) uveličale povratak legendarnog Đurđenovačkog malog maratona nakon točno 33 godine stanke, možda i najveća zanimljivost dana bio je nastup osječkog trkača Roberta Bašića.
Naime, Bašić je polumaraton dug 21,1 kilometar istrčao u vremenu 1:39:04, što je bilo dovoljno za 35. mjesto ukupnog poretka. Ovu zahtjevnu utrku odradio je u posebnoj odjevnoj kombinaciji, s perjem na šeširu i limenkom piva u ruci i vjerovali ili ne, u gumenim čizmama.

Kada smo ga nakon utrke pitali da nam se predstavi, rekao je da ne želi bez odvjetnika, naravno, kroz smijeh.

– Eto, iza mene je još jedan zahtjevan polumaraton, odradio sam i to, ovoga puta u gumenim čizmama. Nemam ja prave opanke za trčanje kao ovi mladi trkači, ja sam sa sela, treba netko i zemlju raditi – prokomentirao je u šali svoj nastup popularni osječki rekreativac Roberto Bašić.

MG 1220

Bašiću ovo nije prvi put da polumaratone trči u neobičnim kombinacijama. U travnju 2019. godine istrčao je osječki polumaraton odjeven kao popularni superheroj Superman. Iako je nekima bilo prevruće pa su u cilj utrčavali i bez majce koju su negdje usput skinuli, ovom Supermanu nije smetala ni dodatna oprema, kao što je crveni plašt.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content