2. ŽNL ISTOK Luka Zeman zablistao u pobjedi DOŠK-a s četiri pogotka: Zrinski i ovo kolo ostao bez punog plijena, na domaćem terenu remizirali protiv Standarda

Nogometaši Zrinskog do prije dva tjedna imali su gotovo savršen učinak, 11 pobjeda i samo jedan poraz dugo su ih držali na vodećem mjestu, no u posljednja dva ligaška kola upisali su samo jedan bod. Nakon poraza od Dinama očekivala se pobjeda na domaćem terenu protiv Standarda, no gosti su u efikasnom susretu osvojili bod. Zgoditkom Danijela Podmanickog Zrinski je došao u prednost nakon 18. minuta igre, no gosti su golovima Tonija Hrgetića u 30. i 33. preokrenuli rezultat u svoju korist. Prednost gostiju nije dugo trajala, Hrgetiću je s druge strane odgovorio Tomislav Kurtić koji je u 38. i 45. pogodio za 3:2 za prednost Zrinskog na poluvremenu. Golijada se nastavila u 55. minuti kada je Domagoj Tušek izjednačio na 3:3, izgledalo je kako će do kraja utakmice biti još pogodaka, no rezultat se nije mijenjao i svakoj momčadi pripao je po bod.

S druge strane DOŠK se uvjerljivom pobjedom protiv Grabića učvrstio na vodećoj poziciji s tri boda prednosti nad prvim pratiteljima. Prvo ime utakmice bio je Luka Zeman koji je mrežu domaćina pogodio četiri puta, po dva zgoditka postigli su Marijan Šalek i Marijan Velić, dok su po gol dodali Stipo Kolar, Boris Cabicar i Domagoj Šteger iz kaznenog udarca.

Uvjerljivu pobjedu ostvarile su i Ćeralije koje su na svom terenu slavile protiv nekompletne Munje iz Velikog Rastovca. Gosti su ovaj susret odigrali s devet igrača na terenu što je uvelike olakšalo posao domaćinu, a prvi pogodak na utakmici postigli su već nakon dvije minute igre preko Darija Jozića. Minutu kasnije u strijelce se upisao Kristijan Djordjević, Franjo Djordjević pogodio je u petoj minuti, dok je Kristijan svojim pogotkom u 13. minuti povisio rezultat na 4:0 s kojim se otišlo na predah. Franjo Tašić i Jozić, kojemu je ovo bio drugi pogodak, kompletirali su zgoditke domaće momčadi, dok je poraz ublažio Josip Vida u 70. i 88. minuti.

Prvu ligašku pobjedu upisala je bakićka Mladost koja je slavila u derbiju začelja protiv Krčevine s 4:1. Antonijo Horvat doveo je Mladost u prednost u 3. minuti iz kaznenog udarca, a gosti su već u 13. ostali s igračem manje budući da je zbog dva žuta kartona igru morao napustiti Tomislav Dolinac. Horvat je s dva nova zgoditka doveo Mladost u prednost od 3:0 nakon prvog dijela, Mario Colarić smanjio je na 3:1 u 66., dok je Nikola Carević u 75. postavio konačnih 4:1.

U posljednjoj utakmici josipovački Dinamo slavio je na gostovanju u Čađavici kod Mladosti 1930.. Gosti su na odmor otišli s prednošću od 2:0 golovima Dejana Mioljevića i Danijela Kolomaza, dok je zgoditak za konačnih 2:1 postigao Dario Car.

ttt

(www.icv.hr, mra, foto: ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content