Čuvanje tradicije u VPŽ: Objavljen Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora tradicijskim obrtima za 2022.

Sa svrhom očuvanja tradicijskih obrta na području Virovitičko-podravske županije za 2022. godinu virovitičko-podravski župan Igor Andrović objavio je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora tradicijskim obrtima.

Pravo na podnošenje prijava odnosno dobivanje potpore imaju obrtnici sa sjedištem na području Virovitičko-podravske županije koji se u radu služe alatima i priborom na način uobičajen od davnina i pri tome zapošljavaju najviše jednog radnika te obavljaju barem jednu od sljedećih djelatnosti: bačvarstvo, bravarija, kovanje, tokarenje, tesanje, restauriranje i ručna izrada namještaja, lončarstvo, izrada i slaganje keramičkih peći, izrada predmeta od keramike, slame i pruća, krznarstvo, graviranje, ručna izrada i popravak obuće, medičarstvo – licitarstvo, tkanje na tkalačkom stanu, prerada i obrada lana i vune, pletenje, izrada autohtonih suvenira, urarstvo (pretežito održavanje i popravci), zlatarstvo (ručna izrada nakita), pismoslikarstvo, užarstvo, kitničarstvo, izrada glazbala, vlasuljarstvo, klobučarstvo, izrada lutaka i igračaka, knjigovez te druge djelatnosti srodne navedenima.

Potpora se može koristiti za:

  • uređenje poslovnog prostora
  • nabavu opreme i specifičnih materijala
  • promotivne aktivnosti (izlaganje na sajmovima, izložbama i sl.)
  • izradu promidžbenih materijala, web stranice i sl.
  • certificiranje proizvoda ili usluga

Najveći iznos potpore po pojedinom tradicijskom obrtu je do 4000 kuna i isplaćuje se na žiro-račun obrta nakon odluke Povjerenstva.

Prijave se podnose Upravnom odjelu za gospodarstvo i poljoprivredu Virovitičko-podravske županije osobno u pisarnicu Županije ili poštom na adresu: Virovitičko-podravska županija – Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu, Trg Ljudevita Patačića 1, 33 000 Virovitica, s naznakom – ZA JAVNI POZIV – „Prijava za dodjelu potpore tradicijskim obrtima na području – Virovitičko-podravske županije u 2022. godini“

Javni poziv je otvoren do 10. svibnja 2022. godine, odnosno do iskorištenja sredstava. Javni poziv i obrazac mogu se pronaći OVDJE 

(vpz.hr)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content