ČUVAR USPOMENA U nedjelju, 8. svibnja, 11. memorijal dr. Marijana Jergovića

“Čuvar uspomena” jedna je od najpoznatijih pjesama koja svake godine nosi uspomenu na Pitomačanina, doktora Marijana Jergovića, vrsnog glazbenika i autora brojnih pjesama te jednog od utemeljitelja Glazbenog festivala “Pjesme Podravine i Podravlja”.

Prije svega bio je veliki čovjek velikog srca, a uspomene na njegovo stvaralaštvo i ove će godine odzvanjati u Centru za kulturu “Drago Britvić”. Naime, u nedjelju, 8. svibnja, s početkom u 20 sati održat će se 11. memorijal dr. Marijana Jergovića.

Interpretacijom njegovih djela svake godine počast Doktoru odaju brojni izvođači, a ove godine uz voditelje Ines Gibu Jambrišak i Branka Uvodića s ponosom će to učiniti Lucija Jelušić, Laura Kovačević, The Fusion, Igor Drvenkar, Tomislav Tišljar, Jan Stilinović, HPGD Sloga, TS Dangube, Podravski mužikaši i glazbeni sastav Tonija Eterovića.

U organizaciji Centra za kulturu „Drago Britvić“, a pod pokroviteljstvom Općine Pitomača, ulaznice za Memorijal možete nabaviti u pretprodaji na kiosku „Vrabac“ u Pitomači po cijeni od 20 kuna.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content