EU projekt #Budi VirtuOS!: Kampanja za upis učenika strukovnih zanimanja od osječke do virovitičke škole

RCK Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek U okviru EU projekta RCK VirtuOS Ugostiteljsko-turistička škola pokreće veliku promotivnu kampanju s ciljem motiviranja na upis strukovnih zanimanja u školskoj godini 2022./2023. u svim školama slavonske regije koje obrazuju u turizmu i ugostiteljstvu.

Kampanju predvodi slogan #Budi VirtuOS, poziv na akciju i upis kvalitetnog strukovnog obrazovanja, te učenja temeljenog na radu, a koje učenicima po završetku jamči znanja, vještine i kompetencije koje zahtjeva suvremeno tržište rada.

Cilj kampanje jest upoznati osnovnoškolce i njihove roditelje sa zanimanjima, obrazovnim programima, načinom obrazovanja i obavljanja stručne prakse, učenju temeljenom na radu, interaktivnim obrazovnim platformama,  aktivnostima, natjecanjima, EU projektima, projektima mobilnosti, zapošljavanja, nastavka i razvoja karijere i još mnogo više.

Kampanja će obuhvatiti niz aktivnosti od dana otvorenih vrata, radionica za roditelje i učenike, upoznavanja s primjerima dobre prakse, emisijama, videozapisima o uspjesima sadašnjih i bivših učenika, o mentorima poslodavcima, našim nastavnicima, sve kako bi potencijalni polaznici i šira javnost stekli dojam i dobili informacije o kvaliteti i važnosti strukovnog obrazovanja kao i prilikama koje se nude na tržištu.

U kampanji će biti obuhvaćene i prezentirane mogućnosti upisa i obrazovanja u RCK Ugostiteljsko-turističkoj školi, Osijek te partnerskim školama: Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci, Obrtničkoj školi Antuna Horvata iz Đakova, Obrtničkoj školi Požega te Strukovnoj školi Virovitica. Djelovat će se na upis ugostiteljsko-turističkih zanimanja u svim mjestima i ustanovama naše regije koji obrazuju kadrove u sektoru turizma i ugostiteljstva od Županje, Vukovara, Belog Manastira, Donjeg Miholjca, Našica, Pleternice, Slavonskog Broda, Nove Gradiške i ostalih.

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek u okviru ESF projekta RCK VirtuOS preuzela je ulogu promicatelja strukovnog obrazovanja, inicijatora upisa zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva, predvodnika i donositelja promjena opće percepcije, podizanja i promocije kvalitete ugostiteljsko-turističkih usluga te cjelokupnog sustava obrazovanja u redovnoj i praktičnoj nastavi u svrhu kreiranja kompetentnog kadra, spremnog za tržište rad, posljedično rasta kvalitete usluga i podizanja radnih uvjeta u okruženjima budućih poslodavaca.

– Pozivamo vas da se uključite u naše aktivnosti, postanite VirtuOSi, skuhajte si i poslužite bolju budućnost. Postanite izvrsni zbog sebe, a posebni za druge! #Budi VirtuOS!- ističu u svom pozivu iz RCK Ugostiteljsko-turističke škole.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content