FOTO Dan planeta Zemlje u slatinskom Dječjem vrtiću “Suncokret” obilježen zeleno i ‘rascvjetano’

Dan planeta Zemlje mališani u Dječjem vrtiću “Suncokret” u Slatini te u Područnom odjelu Mikleuš obilježili su zelenim i rascvjetanim aktivnostima.

U vrtiću u Slatini edukaciju o pravilnom odvajanju otpada djeci su održale djelatnice tvrtke Slatina KOM Dubravka Repić i Lara Nenadović. Kako štedjeti vodu, kako i zašto sadimo cvijeće, smijemo li bacati smeće u okoliš, kako pravilno odvajati otpad, koja je razlika između otpada i smeća, što je kompostiranje, a što recikliranje – sve su to mališani iz ovoga vrtića već znali, a razgovor s djelatnicama Slatina KOM-a i praktična radionica nakon toga potvrdili su da ekološki odgoj djece od najmlađe dobi itekako ima svoj smisao i razlog.

Nakon edukacije, djeca su s ravnateljicom Snježanom Dupan – Lovrić na Trgu sv. Josipa u Slatini podijelila pedesetak cvjetnih sadnica koje su im donirali Cvjećarnica Maja i OPG Mira Kološ.

Ova akcija pod nazivom “Darujemo cvijet za ljepši svijet” postala je tradicionalna i njome najmlađi građani daju svoj mali, ali značajni doprinos uljepšavanju svog grada. Uljepšali su mali “Suncokreti” i okoliš svog vrtića radnom akcijom i sadnjom cvijeća o kojemu će brinuti tijekom cijele godine.

U vrtiću u Mikleušu djecu je posjetio načelnik Robert Grabar koji im je darovao prigodne spremnike za razvrstavanje otpada. Spremnicima su djeca bila više nego oduševljena, a načelniku su se zahvalili pjesmom, recitacijom i obećanjem da će brinuti o prirodi i čuvati svoj okoliš i cijeli planet Zemlju.

(www.icv.hr, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content