FOTO Košarkaši čačinačke Mladosti trijumfom protiv Vladislavaca otvorili vrata naslovu: Jerbić ‘prelomio’ utakmicu, Nekić najefikasniji s 20 koševa

Košarkaši čačinačke Mladosti u sklopu 11. kola 3. muške košarkaške lige Istok na svom parketu ugostili su momčad Vladislavaca, izravnog konkurenta za naslov prvaka. Bila je to utakmica u jednom smjeru, onom čačinačkom, jer su Mladostaši od prve minute držali rezultat na svojoj strani, posebno igrajući odličnu obranu vođeni odličnim Miroslavom Radakovićem koji je samo u prvoj četvrtini zalijepio četiri blokade.

U napadu je u početku malo ‘štekalo’, no kada su se ruke zagrijale, tricu je zabio Nekić, dva ulaza Radaković pa potom i Mario Jukić. Ipak, u sredini utakmice gosti su se uspjeli primaknuti na egal – 44:44, no tada je odličnu rolu odigrao ‘play’ Luka Jerbić koji ‘stavlja’ sedam poena u nizu i ponovno odvodi Mladost u ‘mirne vode’. Na kraju lijepih i okruglih +10, odnosno 57:47, a u redovima Mladosti najefikasniji bio je Ivan Nekić s 20 koševa, Luka Jerbić zabio je 12, Mario Jukić 8, Radaković 7, Nikolić i Adriano Jukić po 4 te Cingel 2.

-Ovo je vrlo važna pobjeda za nas jer smo praktički osigurali naslov prvaka. Naime, pred nama su još dva kola, ali s ekipama od kojih smo puno jači i koje smo već dobili s velikim razlikama. Vladislavci su jedina ekipa koja nam je prijetila i jako su dobri i kvalitetni. Ipak, presudilo je naše iskustvo i veća kvaliteta. Čestitam momcima na odličnoj igri i važnoj pobjedi – rekao je trener Mladosti Mario Anđelić.

Mladost-prvak-7-Luka-Jerbic

Čovjek koji je ‘prelomio’ utakmicu, Luka Jerbić, ovako je vidio susret…

-Vidjelo se od prve minute da smo bolja momčad, no malo su ruke drhtale u početku pa smo promašivali otvorene šuteve. Ipak, u nastavku je krenulo, obranu smo odigrali odlično, u napadu je počelo ulaziti i zasluženo smo na kraju slavili. Sada treba ozbiljno odraditi dvije preostale utakmice pa podići taj pokal – rekao je Jerbić.

Mladost je prva s 19 bodova i skorom 9:1 te ima i utakmicu manje od drugoplasiranih Vladislavaca sa 18.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content