FOTO Matej Potočki i Florijan Rupčić zablistali u ‘petardi’ slatinske momčadi protiv Suhopolja: Rupčić prvo ‘izludio’, pa ‘hattrickom’ razveselio domaće navijače

Na stadionu Antuna Tone Butorca u Slatini danas (subota) je odigran susret 17. kola 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica, ujedno i županijski derbi u kojem su snage odmjerili domaća momčad i Suhopolje.

‘Muke’ po gostujućem treneru Samuelu Spudiću krenule su već u 8. minuti susreta kad je za početnu prednost slatinske momčadi poentirao Matej Potočki.

Opasno je zaprijetilo i Suhopolje u 15. minuti. Odličan udarac Silvija Buzuka ‘sijevnuo’ je iznad grede domaćeg vratara Bunjevca. Samo par minuta kasnije, Buzuk je ponovno u prilici nakon odlične prizemne lopte Klemena, ali ovog puta pravovremena reakcija slatinske obrane, u kojoj danas nije bilo Franje Farkaša i kapetana Ozrena Vurdelje.

Ubrzo je uzvratila i domaća momčad i to preko Patrika Kvrgnjaša čiji je udarac uspio obraniti gostujući vratar Natanel Vidak. Odmah potom gledatelji su vidjeli i prvi žuti karton, a zaradio ga je nakon jednog neopreznog starta suhopoljski igrač Dominik Šantavec.

Derbi-5

I onda, u 27. minuti, domaći napadač Florijan Rupčić našao se u situaciji koju je bilo teže promašiti nego zabiti, ali dogodilo se ovo prvo. Loptu je iz domaćeg šesnaesterca povukao Jerešić, dao za Potočkog, a ovaj sjajnom asistencijom kroz gostujuću obranu ‘gura’ Rupčića u situaciju ‘jedan na jedan’ s vratarom Vidakom. Rupčić je izabrao najgore rješenje i ‘potkopao loptu’ koju je istrčali Vidak uspio odbiti u korner.

U 30. minuti Rupčić se ipak ‘iskupio’ za raniji promašaj. Ponovno ‘lavovski’ posao Mateja Potočkog koji je istrčao odličnu kontru, odrhvao se domaćoj obrani i pogodio vratnicu, ali lopta se ‘odbija’ do Rupčića koji povećava vodstvo Slatine na 2:0.

Uslijedio je odličan dalekometni pokušaj Šomođija, ali ovog puta sjajna ‘parada’ Vidaka. Ubrzo zatim dvaput je pokušao i Kvrgnjaš, ali nije bilo prave završnice. Nakon brojnih domaćih promašaja, ‘Grofovima’ se otvorila odlična šansa za prvi pogodak, ali nakon povratne lopte Šantavca na peterac, Marko Sertić nije uspio svladati do tad praktički besposlenog Bunjevca.

Derbi-4

I onda ona stara, ‘kad ne zabiješ, primiš’. ‘Curila’ je gostujuća obrana, a to je iskoristio Florijan Rupčić koji je s nekoliko ‘lažnjaka’ prevario Jularića i jakim udarcem u suprotni kut podigao na noge brojne domaće navijače. Konačan rezultat prvog dijela 3:0.

Nastavak utakmice bio je ‘preslika’ prvog dijela. Suhopoljčani su zaprijetili preko Buzuka, ali njegov pokušaj otišao je visoko iznad vrata slatinskog gola. Već u idućem napadu momčad trenera Darija Petrovića povećala je prednost nakon odlične asistencije Tonija Hudoletnjaka, a strijelac je ponovno bio Florijan Rupčić.

Do 75. minute mreže se nisu tresle, a onda momčad trenera Spudića, koja je puno bolje igrala sredinom drugog dijela, smanjuje zaostatak na 4:1. Asistenciju je upisao Marko Sertić, a pogodak Luka Čubelić.

U 80. minuti ‘pukla je i petarda’ u mreži Suhopolja. Prošla je još jedna kontra za Matiju Bubaša koji je na kraju primirio loptu, okrenuo se i lijevom nogom sjajno uposlio Kvrgnjaša, a ovaj rutinski šalje loptu pokraj nemoćnog Vlainića za konačnih 5:1.

Derbi-7

Uz Vurdelju i Farkaša, u ovoj utakmici Slatina je igrala i bez odličnog Mateja Kupresa, dok je u gostujućem sastavu izostalo također nekoliko prvotimaca, prvi topnik Eric Augusto Akassou, zatim Vlatko Lach, Dorian Bogati i ozlijeđeni Enio Kirin.

  • Čestitke domaćinu na visokoj i zasluženoj pobjedi. Slatinski igrači su htjeli više od nas, bili su puni želje, bili su borbeniji i to su itekako pokazali na travnjaku. Bez obzira na nekoliko bitnih izostanaka, nismo uspjeli uspostaviti igru koju smo dogovorili u svlačionici. Mislim da nas je prilično poljuljao rani pogodak nakon kiksa našeg vratara, ali ne tražimo alibi, trebali smo i morali puno bolje reagirati. Tek kod 4:1 uspjeli smo povezati nekoliko paseva i sastaviti poneku akciju, ali to je sve bilo premalo za jedan županijski derbi – rekao je nakon susreta trener Grofova, Samuel Spudić.

Razloga za veliko zadovoljstvo imao je domaći strateg Dario Petrović koji je, kako i sam kaže, očekivao puno težu utakmicu.

  • Mislio sam da će utakmica biti teška i neizvjesna, ali je na kraju ispala vrlo lagana i to me, moram priznati, doista iznenadilo. Danas na raspolaganju nisam imao čak šest igrača, ali svaki igrač s klupe pokazao se kao dostojna zamjena. Vrlo sam zadovoljan igrom, ali i konačnim rezultatom. Nismo se odlučili za visoki presing od samog starta, ali kad smo uvidjeli probleme u zadnjoj liniji gostujućeg sastava, počeli smo više napadati i to je urodilo plodom. Bez obzira na visoku pobjedu, ne smiju nam se dešavati promašaji koje smo imali u posljednjih petnaestak minuta, a smatram da su proizašli iz male neozbiljnosti mojih igrača, koji su se nakon četvrtog pogotka dodatno opustili – rekao je domaći strateg Petrović.

Matej Potočki i Florijan Rupčić bili su najbolji pojedinci današnjeg derbija, a strateg Petrović odlučio se za Rupčića koji je postigao tri pogotka.

  • Cijela momčad, kao što sam rekao, odigrala je na visokoj razini, ali, ako već moram istaknuti igrača utakmice, biram Florijana Rupčića. Iako mi je danas pokidao dosta živaca, a vjerujem i gledateljima, ipak je zabio tri pogotka i bio jedan od najboljih pojedinaca na travnjaku – zaključio je kroz smijeh trener Petrović.

Slatina – Suhopolje 5:1
Igrač utakmice: Florijan Rupčić

(www.icv.hr, ts, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content