FOTO ‘Nestvarnih’ 11 pogodaka nogometaša Borove u Podgorju, Darko Obžetić s nova četiri zgoditka na vrhu liste strijelaca 1. ŽNL

Prije osam dana Podgorje i Borova došli su do uvjerljivih pobjeda postigavši svojim protivnicima pet zgoditaka (Podgorje na gostovanju u Čačincima, a Borova na domaćem travnjaku protiv Sloge iz Zdenaca). Upravo se iz tog razloga očekivala njihova neizvjesna međusobna utakmica 17. kola 1. županijske nogometne lige u kojoj je domaćin bila momčad iz virovitičkog prigradskog naselja, međutim, nije bilo tako, gosti iz Borove pobijedili su s visokih i pomalo nestvarnih 11:0.

Momčad Borove, koja je ovog puta nastupila u plavim dresovima, igrala je vrlo kombinatorno, što je vrlo brzo ‘urodilo plodom’. U šestoj minuti domaću mrežu ‘otključao’ je Darko Obžetić. Tri minute kasnije domaća mreža se još jednom trese. Ovog puta strijelac je bio Dominik Hodak. Slijedilo je desetak minuta pauze. U 20. i 28. minuti ponovno je strijelac bio Obžetić, da bi prvi dio zaključio Leo Jelovečki pogotkom u 40. minuti.

U drugom dijelu Obžetiću su bile potrebne samo dvije minute za postizanje svog četvrtog, a momčadskog šestog zgoditka. Pet minuta kasnije s bijele točke precizan je bio Dominik Hodak. Do kraja susreta nogometaši Borove postigli su još četiri zgoditka. Emil Vračarić bio je precizan u 58. minuti, Karlo Draganić u 61. i 77. minuti, dok je priču zaključio Mateo Gegić svojim pogotkom u posljednjoj minuti utakmice.

IMG_0946

Za razliku od prvog dijela, u kojemu su gosti dominirali, u nastavku su domaći igrači stvorili nekoliko izglednih prilika za zgoditak. Najagilniji je bio Marino Grizelj, ali nije uspio svladati gostujućeg čuvara mreže Mihaela Solara.

Gosti su odigrali kao pravi ‘nogometni stroj’, koji je predvodio Darko Obžetić, trenutno najbolji strijelac 1. županijske lige s 18 postignutih zgoditaka. Na utakmici u Podgorju Obžetić se, osim zgodicima, istaknuo i asistencijama.

-Naše utakmice inače ne završavaju ispod tri zgoditka. Ovog puta maksimalno smo iskoristili sve prilike koje smo stvorili. Velik je ovo rezultat, velika pobjeda! Malo me iznenadio pristup domaćih igrača koji su stali već nakon drugog pogotka. Mi smo iskoristili sve što su nam pružili i zasluženo slavili – zadovoljan je bio trener Borove Stipe Rebić.

IMG_0957

U domaćim redovima svi su bili itekako razočarani. Prema riječima stratega Antunovića, bila je ovo užasna utakmica za njegove igrače.

-Užasna utakmica za nas, sve što smo dogovorili nije ispoštovano na terenu. Čestitam gostima na visokoj pobjedi. Da smo izgubili manje, bilo bi čak u redu, međutim, 11:0 ne može biti dobro. Nadam se da ćemo u idućoj utakmici u Gradini doći do pobjede, čime bi produžili nadu u ligaški opstanak  – rezigniran je bio domaći trener Vladimir Antunović.

Podgorje – Borova 0:11
Igrač utakmice: Darko Obžetić

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content