Hrvatski umjetnik s londonskom adresom, Duško Šibl, prvi put izlaže u Osijeku: Analitički zabilježen egzistencijalni grč suvremenog čovjeka

“Džepna retrospektiva” naziv je samostalne izložbe uglednog hrvatskog slikara s londonskom adresom Duška Šibla, a koja je otvorena u izložbenom prostoru Kulturnog centra Osijek sve do 30. travnja.

Duško Šibl akademski je slikar koji posljednjih 40 godina živi između Londona i Zagreba, gdje je magistrirao na glasovitoj Kraljevskoj akademiji umjetnosti u Londonu. Završio je književnost i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, no s riječi se prebacio na djela i likovnost u kojem je razvio autentični likovni izričaj. Njegove studije ljudskog pokreta pripadaju u najbolja djela tog žanra u posljednja dva desetljeća na našem umjetničkom obzoru. Izložbom Džepna retrospektiva, kroz obrise kretnji androginih tijela, Šibl bilježi naša svakodnevna, vlastita fizička, emotivna, duševna i erotska ograničenja i frustracije, ali i analitički bilježi egzistencijalni grč suvremenog čovjeka.

Ovo je prva izložba ovog priznatog hrvatskog umjetnika u Osijeku. Duško Šibl samostalno je izlagao u Zagrebu, Londonu, Sarajevu, Krku, Zadru i Splitu, a sudjeluje i na mnogim skupnim izložbama u domovini i Europi.

Izložbu je moguće pogledati svaki dan, osim nedjelje, od 10 do 20 sati, a ulaz je slobodan.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content