Iz Virovitice u Čakovec poslana pošiljka od 300 kg plastičnih čepova za oboljele od leukemije i limfoma

Prošle se godine Savjet mladih Grada Virovitice priključio hvalevrijednoj humanitarnoj akciji prikupljanja čepova i plastičnih poklopaca kako bi pomogao Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca.

Akcija je naišla na velik odaziv te brojni građani donose na Gradsku blagajnu, na za to predviđeno mjesto, ambalažne čepove. Prikupljanju čepova pridružili su se i mališani virovitičkog Dječjeg vrtića Cvrčak.

viber slika 2022 04 22 10 01 30 553 Custom

Ova akcije ne samo da ima humanitarni karakter, već se uključivanjem u istu ujedno vodi i briga o zaštiti okoliša.

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, 22. travnja, u čakovečku Udrugu iz Virovitice je poslano 300 kg sakupljenih čepova, a prevezla ih je tvrtka Flora VTC. Za kilogram plastičnih čepova Udruga koja broji više od 500 članova te vodi brigu o oboljelima od leukemije, mijeloma, limfoma, GIST-a i srodnih hematoloških i onkoloških bolesti, dobiva oko 1,50 kuna.

viber slika 2022 04 22 10 01 09 976 Custom

Akciju od njenih početaka podržava te se uključuje u aktivnosti i zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek–Golinac.

Predsjednica gradskog Savjeta mladih Edita Šerkezi ističe da će ova akcija trajati i dalje te poziva građane da donose ambalažne čepove na Gradsku blagajnu jer se na taj način čuva okoliš i ujedno pomaže onkološkim bolesnicima.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content