KINO PITOMAČA Ovoga vikenda pogledajte dramu “Notre Dame u plamenu” i animirani film “Croods: Novo doba”

I ovoga vikenda u Kinu Pitomača očekuju vas odlične kino projekcije. Tako je u subotu, 23. travnja s početkom u 19 sati, na rasporedu drama “Notre Dame u plamenu”, dok je nedjelja, 24. travanj s početkom u 18 sati, rezervirana za animirani film “Croods: Novo doba” sinkroniziran na hrvatski jezik.

NOTRE DAME U PLAMENU

Izvorno ime: Notre-Dame brule
Redatelj: Jean-Jacques Annaud
Žanr: drama
Uloge: Samuel Labarthe, Jean-Paul Bordes, Mickaël Chirinian
Trajanje filma: 110 min
Godina: 2022.
Država: Francuska

Sadržaj filma: Bilo je oko 18 sati 15. travnja 2019. godine, kada se dogodilo nešto nezamislivo, pred očima brojnih ljudi i kamera koje su pristigle iz cijelog svijeta. Parišku katedralu Notre Dame je zahvatio plamen. 400 vatrogasaca borilo se s vatrom kako bi izbjegli nestanak Notre Damea. Ovaj napeti filmski spektakl, slavnog francuskog redatelja Jeana-Jacquesa Annauda, poznatog po kultnom filmu „Ime ruže”, nastao je prvenstveno za prikazivanje na velikim platnima kino dvorana. Redatelj je koristio brojne video materijale koji su snimili vatrogasci i pariška policija, te iskaze članova vatrogasnih brigada, stanovnika i župljana.

CROODS: NOVO DOBA – SINK

Izvorno ime: The Croods: A New Age
Redatelj: Joel Crawford
Žanr: animirani
Uloge: Frano Mašković, Nataša Dorčić, Jelena Vukmirica Makovičić, Filip Križan, Marko Cindrić, Mirela Brekalo Popović
Trajanje filma: 95 min
Godina: 2021.
Država: SAD

Sadržaj filma: Nakon sedam godina omiljena prahistorijska obitelj, Croods, se vraća na velika platna. Do sad su se susreli s mnogobrojnim nedaćama i opasnostima, ali na ono što ih čeka nikako se nisu mogli pripremiti. Naime srest će drugu obitelj koja je puno naprednija od njih. Animiranu avanturu režirao je Joel Crafword koji je i sam glumio u mnogim animiranim filmovima studija DreamWorks, a producent je Mark Swift. Croodsi traže novo mjesto za život te putuju svijetom u potrazi za sigurnijim mjestom za svoj dom. U svojoj potrazi nailaze na idilično mjesto okruženo zidinama i s jako puno hrane. No tamo nailaze i na novu, puno napredniju obitelj, koja ih se želi riješiti što prije. Nova obitelj je daleko razvijenija od Croodsa, žive u kući na drvetu, znaju uzgajati hranu, imaju WC, lift i mnoge druge izume koje Croodi nisu nikada vidjeli. No neočekivani obrat natjerat će obje obitelji da surađuju i krenu na pustolovinu života s druge strane zidina. Na tom putu će shvatiti da ih ipak veže puno stvari te da mogu premostiti razlike koje ih razdvajaju.

(www.icv.hr, Kino Pitomača)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content