Minute za tebe: Oslobodi svoju dušu u skrušenoj ispovijedi

Dragi čitatelji, ove korizme pokrenuli smo emisiju “Minute za tebe” u kojima ćemo u našem radijskom programu i putem portala icv.hr širiti lijepu vijest i poruku ohrabrenja za svaki dan.

Kroz ovaj hod i promišljanje vodi nas fra Marino Kuzminski iz Župe sv. Roka u Virovitici.

Hvaljen Isus i Marija!

Danas Isus kaže: Ja odlazim, a vi ćete me tražiti i u svojem ćete grijehu umrijeti. Kamo ja odlazim vi ne možete doći.

Strašne su ovo riječi koje upućuje farizejima, ali nije to rečeno zato što im ne želi pružiti šansu. Ova izjava je poticaj da potrese i dotakne srce onog koji u svojoj oholosti misli da zna bolje. Ovaj tjedan su mnoge ispovijedi po župama i prilika je da se izmiriš s Bogom, da tvoja duša pronađe svoj mir i osjeti slobodu od grijeha. Sve ti može biti oprošteno i svaka rana izliječena.

Samo se pripremi, susretni se sam sa sobom pred Bogom. Prisjeti se onog što je ranjeno i bolno, ispitaj svoju savjest i idi na ispovijed. Neki kažu da ne treba ići drugom čovjeku pričati svoje greške. Žao mi je da se krivo razumije ispovijed. Ne pričaš meni grijehe, nisam ja sudac,… Stvoren si kao društveno biće i kao takav moraš se sresti s Kistom da bi izrekao na glas svoju slabost i bio izliječen.

Ako misliš da je dosta samo u svojoj sobi reći Bogu grijeh ja kažem prije ili kasnije dolazi do toga da se osjećaš kao da ćeš vrisnuti i da trebaš nekog kome ćeš to izreći. I možda ćeš kucati na mnoga vrata ali samo jedna su prava – dok ne dođeš pred Boga i dok njemu ne priznaš – mir teško da ćeš pronaći.

Sve češće čitam članke o stresu, anksioznosti-tjeskobi, depresiji, strahovima, i ostalim stanjima ljudske psihe. Sve to nastaje zbog nesigurnosti i gutanja života koji je težak. A sav stres, tjeskoba, depresija i strah mogu biti lakši samo ako progovoriš o onom što je ranjeno grijehom. Ne dopusti da stres, tjeskoba i ostalo donesu i fizičku slabost i bolest. Oslobodi svoju dušu u skrušenoj ispovijedi u kojoj se ne moraš opravdavati. Samo idi i reci sagriješio sam….

Pobjedi svoj ponos i pokaži svoju veličinu u malenosti pred onim koji te je pozvao u život i čeka da mu se vratiš.

Gospodine molim te ne dopusti da itko umre u svojim grijesima.

(www.icv.hr, foto: pixabay)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content