Na drugoj utrci Slavonske brdsko biciklističke lige virovitički BOR-ovci osvojili dvije medalje

U nedjelju, 24. travnja, u Slavonskom Brodu je vožena druga utrka Slavonske brdsko biciklističke lige XCO Šuma Striborova u organizaciji BK Festung. Na startu kružne staze duljine 5400 metara, s 50 metara visinske razlike, bilo je 66 natjecatelja, od toga troje članova Biciklističkog kluba BOR.

Budući da je ipak proljeće, sve prisutne “razveselila” je kiša koja je počela padati tijekom utrke te je otežala. No, bez obzira na uvjete, BOR-ovci su osvojili dvije medalje. U kategoriji Žene Petra Klemen osvojila je srebrnu medalju, u kategoriji Veteran A brončani je bio Ivan Pintera, a Filip Prpić završio je na 6. mjestu u kategoriji Sport.

xco 1

– Očekivanja su bila doći i odvoziti dinamičnu kratku XCO utrku, ali dolaskom na lice mjesta shvatili smo da će ova utrka biti sve samo ne obična. Tko se voli igrati u blatu, došao je na svoje jer je kiša koja je padala cijeli tjedan prije utrke pretvorila stazu u sklizak i opasan teren po kojemu je bilo teško i hodati, a kamoli voziti. Staza je zahtijevala maksimalnu koncentraciju i izuzetne tehničke sposobnosti, drugim riječima ludost – opisala je utrku “srebrna” Petra Klemen.

Pun dojmova bio je i Ivan Pintera.

xco 2

– Šuma Striborova bila je zanimljiva XCO staza začinjena blatom. Na startu Veterana A neka nova i stara lica, a od početka se krenulo klasično jako. Krenuo sam kao četvrti, na usponima je bilo borbe s blatom, ali svima jednako. Uspijevam dobiti jedno mjesto i utrku bez padova završavam na trećem mjestu. Da nije bilo “priprema” u petak, možda bi rezultat bio malo bolji, ali sve u svemu prema očekivanju. Pohvale Festungovcima na gostoprimstvu, vidimo se na “Šaranu” 14. svibnja – zaključio je Pintera.

xco 3

(www.icv.hr, eat, foto: BK Bor)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content