Na sjednici Vlade RH prihvaćena odluka o nastavku programa Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III.

Na sjednici Vlade RH, između ostaloga, prihvaćena je Odluka o davanju suglasnosti za pokretanje postupka za dodjelu sredstava Europske unije za specifični cilj 9. i 1. Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020., za program „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III.” Program je do sada financiran iz Europskog socijalnog fonda 2014.-2020. u iznosu od 1,8 milijardi kuna u okviru kojeg je ugovoreno 748 projekata, a zaposlilo se više od 9800 teže zapošljivih žena koje su skrbile o 79 tisuća starijih i nemoćnih osoba diljem Hrvatske.

– Osim zapošljavanja cilj projekata je ujedno bio i potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika. Jedna od ključnih zadaća za Hrvatsku ostaje i dalje područje socijalnog uključivanja te osiguravanja dostupnosti i ravnomjernosti različitih vrsta usluga u zajednici – naglasio je ministar Josip Aladrović.

Za program „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ predviđeno je financiranje iz postojeće perspektive u okviru OPULJP-a 2014.-2020. kako bi se osigurao prijelazni period do usvajanja novog programa ESF+. Trajanje provedbe i pružanje usluge krajnjim korisnicima u okviru predložene III. faze planirano je u trajanju od šest mjeseci u ukupnom iznosu od 200 milijuna kuna. S obzirom da svi projekti iz prethodne faze završavaju do ljeta 2022. godine, planira se početak provedbe ugovora iz III. faze tijekom druge polovine ove godine.

(mrosp.gov.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content