OPĆINA DONJA MOTIČINA U Seoni uskoro izgradnja novog mosta koji je prošle godine stradao u velikoj poplavi

Općina Donja Motičina započela je s realizacijom projekta izgradnje novog mosta u naselju Seona koji je stradao u velikoj poplavi koja je zahvatila našički kraj u srpnju 2021. godine. Ovih dana potpisan je i ugovor o izgradnji te iznimno vrijedne investicije.

– Potpisali smo ugovor s tvrtkom Rencon iz Osijeka o projektiranju izrade glavnog projekta regulacije pritoka i vodotoka u naselju Seona. Bili smo svjedoci katastrofalne poplave koja je zadesila naš kraj prošle godine, posebno naselja Seonu i Donju Motičinu, a pri čemu je došlo do velikog oštećenja mosta koji je iznimno važan za mještane naselja Seona. Most je za sada privremeno obnovljen i preko njega se može prometovati. No, u dogovoru s Hrvatskim vodama odlučili smo se za izgradnju novog mosta te smo potpisali ugovor vrijedan 197 tisuća kuna uz sufinanciranje Hrvatskih voda od 80 posto. Ono što već sada znamo je da će ukupna investicija u ovom projektu s izgradnjom mosta iznositi više od milijun i pol kuna. Riječ je, dakle, o ogromnoj investiciji u sklopu koje će se odmah riješiti i vodotok s obje strane mosta.
Želim i ovim putem zahvaliti Hrvatskim vodama, posebno generalnom direktoru Zoranu Đurokoviću koji je bio ovdje i vidio taj most kada je bio oštećen te nam dao svoju punu potporu. To nam uistinu mnogo znači jer Općina sama ne bi mogla izgraditi taj most. Vjerujem da ćemo čim dobijemo građevinsku dozvolu krenuti s izgradnjom kako bismo konačno riješili pitanje tog važnog mosta za sve generacije naselja Seona – rekao je načelnik Željko Kovačević.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content