Općina Suhopolje i dalje potiče poduzetništvo: Raspisan natječaj za dodjelu potpora

Općina Suhopolje je raspisala Javni poziv poduzetnicima za dodjelu potpora za razvoj poduzetništva u 2022. godini. Potpore će dodjeljivati za mikro i male tvrtke sa sjedištem na području općine kroz tri mjere: novoosnovanim poduzećima, za novo zapošljavanje i samozapošljavanje te će subvencionirati troškove polaganja stručnih i majstorskih ispita.

Potpore novoosnovanim poduzećima će se dodjeljivati poduzetnicima početnicima za točno propisane namjene u iznosu do 85 posto prihvatljivih troškova, odnosno do 20 tisuća kuna.

Za potpore za novo zapošljavanje i samozapošljavanje prednost imaju poduzetnici koji zapošljavaju osobe mlađe od 30 godina i imaju pravo sredstva zatražiti za najviše pet osoba. Potpora za zapošljavanje mora biti najmanje 75 posto od ukupno prihvatljivih troškova, a za samozapošljavanje 85 posto. Najviši iznos potpore je 20 tisuća kuna.

Za subvencioniranje troškova polaganja stručnih i majstorskih ispita iznos koji se može odobriti je do 85 posto troškova, odnosno do 5 tisuća kuna po korisniku.

Namjene za koje poduzetnici mogu ostvariti potpore te ostale uvjete možete pogledati OVDJE.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content