Otkrijte tajne o baranjskim ljutim papričicama, vinima, suhomesnatim delicijama na 1. Sajmu poljoprivrednih baranjskih proizvoda

Prvi Sajam poljoprivrednih baranjskih proizvoda održat će se u baranjskom mjestu Lug u subotu, 30. travnja od 10 do 20 sati.

– Sajmom želimo približiti svježinu i kvalitetu osnovnih prehrambenih proizvoda svim zainteresiranim građanima te izbjeći ponudu uvoznih proizvoda.

Dođite na sajam i polako istražujte Baranju uz priče i proizvode, okušajte poljoprivrednu ponudu regije. Uživajte uz poznate i one manje znane vinare, sirane, mljekare, pčelare, proizvođače voća i povrća kao i proizvođače alkoholnih te suhomesnatih proizvoda – ističu organizatori u pozivu na sajam.

Dodaju i kako Baranja danas uspijeva biti posebnom jer Baranjci čuvaju vlastite egzistencijalne tajne. Tajne o životu i preživljavanju, o ljubavi i umiranju, vinima, ljutim papričicama, specifičnom ribolovu i zanimljivim očuvanim autohtonim poljoprivrednim proizvodima.

– Baranja se nikada se ne otkriva do kraja – ističu, a posjetiteljima preostaje da otkriju bar jedan djelić i u njemu uživaju.

U tom istraživanju predahnuti mogu uz ugostiteljsku ponudu Hotela Luga, gdje za najmlađe postoji i dječje igralište u dvorištu kao i planirane radionice.

– Ovo je prvi u nizu sajmova koji želi približiti Baranju svim zainteresiranim gostima pa i samim Baranjcima – najavljuju iz Poljoprivredne zadruge RIT u čijoj organizaciji se održava sajam.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content